ειδήσεις

Η ενημέρωση βοηθάει τους AMD Bulldozers

Οι νέοι Bulldozer FX series απαξιώθηκαν στην συνείδηση των enthusiast χρηστών αφού σε όλα σχεδόν τα reviews αποδείχθηκαν αργοί σε σχέση με τους Intel ανταγωνιστές τους. Στην εταιρία ακόμα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την απογοήτευση των πελατών αλλά η λύση φάνηκε προς στιγμή να έρχεται από την Microsoft.
Μια νέα επείγουσα επιδιόρθωση από τη Microsoft θα μπορούσε να βοηθήσει τους Bulldozers;
Ο γίγαντας του λογισμικού παραδέχεται ότι το λειτουργικό της σύστημα εμποδίζει τους Bulldozers να αποδώσουν κι έτσι έχει ετοιμάσει μια ενημέρωση (hotfix) για τα Windows 7 και Server 2008 R2 και υπόσχεται ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση.
Οι τρέχουσες εκδόσεις των Windows 7 και Server 2008 R2
δεν είναι αποδοτικές στο χειρισμό πολλών threads - Simultaneous Multithreading (SMT).
Η σελίδα υποστήριξης της MS επισημαίνει ότι η επείγουσα επιδιόρθωση (KB2592546) θα επιτρέψει στους Bulldozers να απελευθερώσουν το πλήρες δυναμικό τους, αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το πόσο μεγάλη θα είναι η αύξηση της απόδοσης.
Ωστόσο κάποιοι έβαλαν την ενημέρωση κι έχουμε μερικές πρώτες ενδείξεις, οι οποίες δεν είναι και ιδιαίτερα ενθαρρυντικες:
Όμως, η μεγάλη υποστήριξη των Bulldozers θα έρθει με τα Windows 8 τα οποία έχουν πολύ αποτελεσματική διαχείριση σε SMT προγραμματισμό και με βάση τις εκθέσεις που έχουν διαρρεύσει, οι AMD Bulldozers δουλεύουν περίπου 10% πιο γρήγορα σε Windows 8 Developer Preview. Όσοι χρήστες έχουν δουλέψει σε Windows 8 περιβάλλον, αναφέρουν από 1% έως 10% αύξηση στους multi-core Bulldozers.
Δυστυχώς, παρά το hotfix της MS είναι πιθανόν να μην διορθωθεί η πρώτη εντύπωση για τους Bulldozer, ούτε και περιμένουμε να επηρεάσει πολλές αποφάσεις για αγορά ή μη αγορά των επεξεργαστών. myplaisiogr

About Freegr network

Από το Blogger.