ειδήσεις

Τα Intel Ivy Bridge chipsets με υποστήριξη USB 3.0

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο εδώ και καιρό, το USB Implementers Forum ανακοίνωσε επίσημα ότι τα νέα 7series Ivy Bridge chipsets θα έρθουν με έμφυτη υποστήριξηUSB 3.0 χωρίς τη χρήση εξωτερικού controller.
Συγκεκριμένα λέγεται ότι τα i7-series chipsets της εταιρείας θα περιλαμβάνουν υποστήριξη για έως καιτέσσερις θύρες USB 3.0. Τον Απρίλιο η Intel ανακοίνωσε την υποστήριξη USB 3.0 για τα Ivy Bridge components, εντούτοις όμως φήμες τα ήθελαν να θέτονται με αυτόν τον τρόπο σε ευθύ ανταγωνισμό με την τεχνολογία Thunderbolt. O Kirk Skaugen από την μεριά του ξεκαθάρισε ότι τα δύο αυτά standards είναι αλληλοσυμπληρούμενα.
Να αναφέρουμε όμως ότι η υποστήριξη USB 3.0 αναμένεται σύντομα να επεκταθεί και σε notebook & desktop chipsets. Φημολογείται μάλιστα ότι η Apple εργάζεται πάνω σε Ivy Bridge-based MacBook Air με 2GHz επεξεργαστή ωστόσο άγνωστο παραμένει εάν θα περιλαμβάνει USB 3.0 θύρα, παράλληλα με την Thunderbolt που τελευταία συναντούμε σε όλα τα νέα computers της Apple.

About Freegr network

Από το Blogger.