ειδήσεις

Έρχεται με τη βούλα της ΕΕΤΤ το VDSL στην Ελλάδα

Με νεώτερη Απόφαση της, η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ προέβη σε έγκριση των τιμών του ΟΤΕ, που ρυθμίζονται με βάση την κοστοστρέφεια, για τη διάθεση προς τους υπόλοιπους παρόχους υπηρεσιών χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης, μέσω τεχνολογίας VDSL.
Όπως επισημαίνεται, η ΕΕΤΤ ολοκλήρωσε τη διαδικασία ελέγχου του υποβληθέντος μοντέλου από τον ΟΤΕ εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος και σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ευρωπαϊκού Πλαισίου αναφορικά με την ανάπτυξη δικτύων επόμενης γενιάς.
Σε αυτό το πλαίσιο, το αργότερο εντός έξι μηνών από την ισχύ της ανωτέρω απόφασης, και υπό την προϋπόθεση ότι ο ΟΤΕ θα είναι τεχνικά έτοιμος να παρέχει χονδρικές υπηρεσίες, θα μπορούν να διατεθούν προϊόντα λιανικής ευρυζωνικής πρόσβασης, μέσω δικτύου VDSL.
Για τους Έλληνες καταναλωτές, η παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών μέσω τεχνολογίας VDSL, η οποία διαδέχεται την αντίστοιχη του ΑDSL με ταχύτητες έως 24 Mbps, εξασφαλίζει υψηλότερες ταχύτητες πρόσβασης μέχρι 50 Mbps.
Η απόφαση της ΕΕΤΤ αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς τη διασφάλιση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά των σταθερών ευρυζωνικών δικτύων, καθώς και προς τη συντονισμένη και συντεταγμένη μετάβαση της Ελλάδας στις νέες δικτυακές υποδομές ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

About Freegr network

Από το Blogger.