Ανακοινώθηκαν οι προδιαγραφές του νέου PCI Express 4.0

Ενώ ακόμη δεν έχουμε δει υλοποιήσεις του PCIe 3.0, τουλάχιστον σε κάρτες γραφικών, ο οργανισμός PCI-SIG που είναι υπεύθυνος για το PCIe, ανακοίνωσε την έγκριση των προδιαγραφών διαμεταγωγής δεδομένων για το PCIe 4.0, που θα είναι 16 gigatransfers ανά δευτερόλεπτο (GT/s).
Ανακοινώθηκε ότι η ταχύτητα αυτή, είναι διπλάσια του PCIe 3.0 και είναι εφικτή διατηρώντας τα ίδια ενεργειακά επίπεδα, ενώ το νέο πρότυπο είναι εφαρμόσιμο στις ήδη υπάρχουσες τεχνικές κατασκευής και είναι συμβατό με τις προηγούμενες γενιές.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Al Yanes, προέδρου της PCI-SIG, έγινε προσεκτική ανάλυση από ειδικούς για τον ρυθμό διαμεταγωγής δεδομένων και κατέληξαν στην συγκεκριμένη ταχύτητα, λαμβάνοντας υπόψιν τις απαιτήσεις των εταιριών που αφορούσαν την ενεργειακή κατανάλωση, την συμβατότητα και τις κατασκευαστικές τεχνικές. Καταλήγοντας, επισημάνθηκε ότι η προκαταρκτική ανάλυση είναι ενθαρρυντική όμως ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί όλες οι προδιαγραφές του νέο προτύπου.
Σημαντικό στοιχείο είναι η χρησιμοποίηση των τεχνολογιών του PCIe 4.0 ακόμη και σε φορητές συσκευές και περιφερειακά, με οφέλη στις ταχύτητες και χαμηλό κόστος. Η τελική μορφή και τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του PCIe 4.0, αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέσα στην διετία 2014-2015, ενώ εώς τότε θα χρησιμοποιείται το PCIe 3.0.

, , , , , ,

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.