τεχνολογία

Διαθέσιμη για κατέβασμα η νέα έκδοση 3.0 του WINE

Έναν χρόνο μετά την διάθεση της δεύτερης έκδοσης του WINE, έχουμε την ανακοίνωση της διάθεσης της σταθερής έκδοσης 3.0. Η νέα έκδοση, όπως και η έκδοση 2.0, έρχεται με μεγάλο αριθμό αλλαγών και βελτιώσεων, καθώς και νέα χαρακτηριστικά, με τα σημαντικότερα από αυτά να έχουν να κάνουν με τα γραφικά.
Το WINE, το οποίο είναι ένα open source compatibility layer και όχι κάποιος emulator ή virtual machine, επιτρέπει να τρέξουμε εφαρμογές Windows σε άλλα λειτουργικά, όπως Linux, macOS και BSD. Το WINE αναλαμβάνει την μεταγλώττιση των Windows calls σε POSIX calls σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας έτσι σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις έναντι ενός emulator ή ενός virtual machine, ενώ παράλληλα δεσμεύει λιγότερη μνήμη.



Σύμφωνα με την ομάδα πίσω από το WINE, η έκδοση 3.0 έχει πάνω από 6000 αλλαγές, στις οποίες περιλαμβάνονται πλήθος βελτιώσεων, όπως υψηλότερες επιδόσεις και καλύτερη υποστήριξη οθονών με πολύ υψηλή ανάλυση. Στα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά του, περιλαμβάνονται υποστήριξη για DirectX 10 και DirectX 11, βελτιωμένη υποστήριξη DirectWrite και Direct2D, Direct3D command stream και Android graphics driver. Για τους χρήστες Android, το WINE πλέον μπορεί να εγκατασταθεί ως APK πακέτο και να λειτουργήσει όπως κάθε συνήθη εφαρμογή για Android.

Το WINE 3.0 μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ: WineHQ - Wine Binary Downloads

About Freegr network

Από το Blogger.