τεχνολογία

Drones θα αναλύουν επιδόσεις οδηγών αγώνων

Στα πλαίσια της φετινής CES οι παρουσιάσεις δεν σταμάτησαν να εκπλήσσουν, αφού ουκ’ ολίγες εταιρίες ξεπέρασαν τον εαυτό τους καθώς βρέθηκαν να δραστηριοποιούνται αρκετά έξω από το πλαίσιο που μας είχαν συνηθίσει Μια τέτοια ανακοίνωση αποτελεί και εκείνη της Intel περί της συνεργασίας της με το παράρτημα της Ferrari στη Βόρεια Αμερική. Πρόκειται για τη χρήση ανεπτυγμένων drones που θα κινούνται κατά μήκος των πιστών αγώνων, με σκοπό να καταγράφουν και να αναλύουν σε πραγματικό χρόνο τις επιδόσεις των οδηγών. 
Μια ειδικά σχεδιασμένη τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί δυναμικά το καταγραφόμενο βίντεο παρουσιάζοντας διαμέσου τηλεματικής τα απαραίτητα στοιχεία σε οδηγούς και επιτελείο, βοηθώντας τοιουτοτρόπως στη βελτιστοποίηση των χρόνων τους. Φυσικά, τόσο ο φακός τους όσο και η ανάλυση τους θα μπορούσαν να διαμοιραστούν και με τους τηλεθεατές, προσφέροντας επιπρόσθετες πληροφορίες για τον εκάστοτε οδηγό. 
Σύμφωνα με την εταιρία, τα δεδομένα που θα καταφέρνουν να συλλέγουν καθημερινά τα drones θα είναι κατά πολύ πιο λεπτομερή από εκείνα που έβλεπε μέχρι πρότινος το ανθρώπινο μάτι - δίχως τον παράγοντα του λάθους - με το όλο εγχείρημα να τίθεται σε λειτουργία στο φετινό Ferrari Challenge North America Series.

About Freegr network

Από το Blogger.