τεχνολογία

Νέα γενιά 802.11ax Wi-Fi για γρηγορότερες ταχύτητες

Η Intel ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα, ότι θα έχει έτοιμα μέσα στο χρόνο τα νέα chips για την επόμενη γενιά του Wi-Fi, η οποία είναι γνωστή, ως 802.11ax. Η νέα γενιά, αναμένεται να προσφέρει σαφώς γρηγορότερες ταχύτητες, αλλά κυρίως θα ανταποκρίνεται καλύτερα σε περιβάλλοντα όπου θα υπάρχουν πολλές συνδεδεμένες συσκευές. 
Για παράδειγμα σε δημόσια hotspots όσο και στο σπίτι σας αν έχετε πολλές συσκευές tablets, smartphones. Και, ενώ η Intel αναφέρει ότι θα αρχίσει να διαθέτει τα 802.11ax chips για routers και άλλες consumer συσκευές φέτος, θα πρέπει να περιμένετε αρκετά μέχρι να μπορείτε να συνδέσετε τις συσκευές σας σε γρηγορότερα δίκτυα Wi-Fi. To group Wi-Fi Alliance, το οποίο θέτει τα standards για τις νέες εκδόσεις των Wi-Fi, υποστηρίζει ότι δεν αναμένει ευρεία υιοθέτηση του 802.11ax, τουλάχιστον μέχρι το 2019. Και αυτό, γιατί η πιστοποίηση των προϊόντων, δεν θα πραγματοποιηθεί πριν τον επόμενο χρόνο. Οι εταιρείες βέβαια μπορούν να αποκαλύψουν τα προϊόντα τους πριν την πιστοποίηση (η Asus έχει ήδη ανακοινώσει ένα router), αλλά οι περισσότερες περιμένουν μέχρι να τεθούν οι οριστικές βάσεις. Η διαδικασία πιστοποίησης διασφαλίζει ότι όλα τα προϊόντα λειτουργούν και συνεργάζονται ομαλά μεταξύ τους. 
Η Intel έχει καθυστερήσει στο παιχνίδι. Η Qualcomm ήδη είχε ανακοινώσει την διαθεσιμότητα των 802.11ax chips, από τον περασμένο Φεβρουάριο. Αλλά, ακόμη και η πιστοποίηση να λάβει χώρα τον επόμενο χρόνο, μην περιμένετε να εκμεταλλευθείτε τις δυνατότητες που θα προσφέρει σύντομα. Τα πρώτα συμβατά προϊόντα θα καταφθάσουν πολύ αργότερα στην αγορά. Αρχικά, θα χρειαστείτε ένα συμβατό rooter. Τα chips θα πρέπει με κάποιον τρόπο να καταφθάσουν και σε μικρότερες συσκευές, όπως smartphones και laptops, κάτι που θα απαιτήσει αρκετό διάστημα. 
Επιπλέον, θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε το laptop σας, με κάποιο που να υποστηρίζει το συγκεκριμένο standard. Σε κάθε περίπτωση τα νέα Wi-Fi standards, συμβάλλουν στην καλύτερη και ποιοτικότερη πρόσβασή μας στο διαδίκτυο. Και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός να γνωρίζουμε ότι έρχεται. Αλλά θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα, πριν μπορέσουμε να συνδεθούμε με αυτό στο διαδίκτυο.

About Freegr network

Από το Blogger.