τεχνολογία

Η απόκρυψη των bezels στην CES 2018

Η πλήρης αφαίρεση των περιθωρίων(bezels) από τις οθόνες, μάλλον θα αργήσει, οπότε όσοι στήνουν συστήματα με δύο οι περισσότερες οθόνες, κυρίως για παιχνίδια, μάλλον δεν τα γλυτώνουν. Η ASUS πάντως φαίνεται να έχει βρει έναν απλό τρόπο ώστε να κάνει τα bezels σαφώς λιγότερο ορατά κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, δίνοντας από τώρα μια ιδέα για το πως θα μπορούσε να είναι ένα πραγματικά bezel free set up, τριών οθονών. 
Η ASUS είχε λοιπόν να παρουσιάσει ένα Bezel Free kit στην CES 2018, το οποίο δεν ήταν τίποτα άλλο από δύο εύκαμπτα πρίσματα (bi-prism) τα οποία τοποθετούνται στα σημεία που ενώνονταν οι οθόνες. Το κάθε πρίσμα αντανακλά το φως στα άκρα της κάθε μίας από τις δύο οθόνες, με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργείται μια αίσθηση συνέχειας της εικόνας, χωρίς ορατά(σε μεγάλο βαθμό) bezels. Ειδικά κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, η αίσθηση απουσίας των bezels είναι ακόμα πιο πετυχημένη. 
Για την ώρα το Bezel Free kit είναι σχεδιασμένο για αποκλειστική χρήση με το ROG Swift PG258Q, αν και η ASUS ανέφερε ότι το kit λειτουργεί και με άλλα μοντέλα της σειράς ROG. Επιπλέον οι οθόνες στην παρουσίαση ήταν τοποθετημένες έτσι ώστε οι δύο ακριανές να σχηματίζουν γωνία 130 μοιρών σε σχέση με την κεντρική, κάτι το οποίο ίσως να μην είναι και ιδανικό. Το kit πιθανόν θα κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό του έτους και μένει να δούμε αν θα υποστηριχθούν και μεγαλύτερες οθόνες ή διαφορετικές γωνίες.

About Freegr network

Από το Blogger.