Τα δεδομένα που συλλέγει η Microsoft από τα PC!

Η Microsoft αναφέρεται ακόμη μια φορά στην διαφάνεια και το πως στο επόμενο update του λειτουργικού θα μας δώσει περισσότερα στοιχεία για το τι δεδομένα αντλεί. 
Τα δεδομένα τηλεμετρίας, ένα χαρακτηριστικό που συζητήθηκε αρκετά κατά τους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας στην αγορά, συνεχίζουν να αποτελούν ένα φλέγον ζήτημα ασφαλείας μιας και η Microsoft δεν έχει ξεκαθαρίσει ακριβώς τα δεδομένα που αντλεί για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Σε blog post της πριν από μερικές ώρες η Microsoft μιλάει και πάλι για διαφάνεια, λέγοντας πως στην επόμενη build που θα έρθει σε όλους τους χρήστες θα διαθέσει μαζί και ένα εργαλείο που θα δείχνει ακριβώς τι δεδομένα μοιραζόμαστε με τους servers της εταιρίας. 
Αν και υπάρχουν δεκάδες εργαλεία που βοηθούν στην απενεργοποίηση του χαρακτηριστικού, η Microsoft δε φαίνεται πρόθυμη να κάνει κάτι παρόμοιο για το σύνολο των χρηστών, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως η κυβέρνηση της Κίνας αποτελεί κατά κάποιον τρόπο εξαίρεση από τον κανόνα, αφού μόλις πέρυσι είχε αναπτύξει μια ειδική έκδοση μόνο για αυτή τη χώρα.

, , , ,

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.