τεχνολογία

Πράσινο φως των ΗΠΑ για το διαστημικό Internet

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ ενέκρινε το σχέδιο της Space X, της διαστημικής εταιρείας του αμερικανού μεγιστάνα και οραματιστή Ελον Μασκ, για την δημιουργία ενός διαστημικού δικτύου παροχής ιντερνετικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό τους επόμενους δώδεκα μήνες η Space X θα εκτοξεύσει 4,425 δορυφόρους οι οποίοι θα προσφέρουν σύνδεση με το Internet. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να αποκτήσουν σύνδεση με το Διαδίκτυο απομονωμένες και δύσβατες περιοχές που δεν είναι εφικτή αυτή την στιγμή η δημιουργία υποδομών για ασύρματη σύνδεση με το Internet. 
Στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 15 εκατ. κάτοικοι που ζουν σε περιοχές που δεν διαθέτουν δίκτυα ευρυζωνικής σύνδεσης με το Internet. Το δίκτυο αυτό ονομάζεται Starlink και σε πρώτη φάση θα παρέχει σύνδεση με το Internet αποκλειστικά στην επικράτεια των ΗΠΑ όμως είναι ευνόητο ο Μασκ θα προσπαθήσει να μεγαλώσει το δίκτυο του και να προσφέρει διαστημικό Internet και σε άλλες περιοχές του πλανήτη και όχι μόνο… Ο Μασκ έχει αναφερθεί με λεπτομέρειες στο όραμα του να δημιουργηθεί ένα διαστημικό δίκτυο που θα συνδέει στο Internet την Γη με την Σελήνη και κυρίως τον Αρη όταν αυτός κατοικηθεί από ανθρώπους. Άλλωστε ο Μασκ και η Space X είναι γνωστό ότι δεν προετοιμάζουν πυρετωδώς απλά και μόνο μια επανδρωμένη αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη αλλά την δημιουργία μέσα στα επόμενα 20-30 χρόνια μιας μεγάλης αποικίας από χιλιάδες κατοίκους οι οποίοι θα πρέπει να έχουν επαφή με την Γη μέσω του Internet. 
Σύμφωνα με τον Μασκ οι πρώτες αποστολές θα ξεκινήσουν το 2022 και θα μεταφέρουν στον Κόκκινο Πλανήτη τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε όταν στην επόμενη φάση ακολουθήσουν οι άνθρωποι να μπορούν να στήσουν σχετικά εύκολα τις πρώτες εγκαταστάσεις διαβίωσης. Οι πρώτες αποστολές ανθρώπων στον Αρη θα γίνουν αν όλα πάνε καλά από την Space X το 2024. Μάλιστα ο Μασκ τον περασμένο Οκτώβριο δήλωσε ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε οι κάτοικοι του Αρη να έχουν πρόσβαση στα social media.

About Freegr network

Από το Blogger.