ειδήσεις

Αυτόματη αλλαγή μεγέθους των παραθύρων στα Windows 10

Τα Windows 10 έχουν μία προεπιλεγμένη ρύθμιση, με την οποία όταν μετακινείτε ένα παράθυρο σε μια από τις γωνίες ή τις πλευρές της οθόνης,αυτό αυτόματα αλλάζει μέγεθος και προσαρμόζεται στις διαστάσεις της οθόνης σας.
Η λειτουργία πολυδιεργασία (multitasking, ζητούμε συγγνώμη αλλά είναι η Ελληνική ορολογία) είναι αρκετά χρήσιμη όταν έχετε μία μεγάλη οθόνη ή παραπάνω από μία οθόνες. Αλλά αν είστε σε μια μικρή οθόνη φορητού υπολογιστή, η λειτουργία μπορεί να μην είναι πολύ εύχρηστη. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι ακόμα και ενοχλητική σε συσκευή μικρής οθόνης.
Ευτυχώς, τα Windows 10 μπορούν να ρυθμίσουν αυτήν την λειτουργία σύμφωνα με τις επιθυμίες σας, και να σταματήσουν την αυτόματη αλλαγή μεγέθους και την τοποθέτηση παραθύρων σε συγκεκριμένες θέσεις, όταν αυτά μετακινούνται στις πλευρές ή στις γωνίες της οθόνης. Ας δούμε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε μία ή περισσότερες λειτουργίες της πολυδιεργασίας στα Windows 10.
Βήμα 1: Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και πλοηγηθείτε στο Σύστημα > Πολυδιεργασία.
Βήμα 2: Στην ενότητα Κούμπωμα (Snap, και πάλι οι απίστευτες ορολογίες της Microsoft) θα λάβετε τις ακόλουθες επιλογές:
1. Αυτόματη τακτοποίηση παραθύρων, μετακινώντας τα στις άκρες ή στις γωνίες της οθόνης.
2. Όταν κουμπώνω ένα παράθυρο, να προσαρμόζεται αυτόματα το μέγεθος του για γέμισμα του διαθέσιμου χώρου.
3. Όταν κουμπώνω ένα παράθυρο, να εμφανίζονται τα στοιχεία που μπορώ να κουμπώσω δίπλα του.
4. Όταν αλλάζω το μέγεθος ενός κουμπωμένου παραθύρου, να αλλάζει ταυτόχρονα το μέγεθος τυχόν γειτονικού κουμπωμένου παραθύρου.
Πέρα του ότι είμαστε σίγουροι ότι αναρωτιέστε τι σημαίνει να “κουμπώσω” ένα παράθυρο, εάν θέλετε να σταματήσετε την αυτόματη ρύθμιση και αλλαγή μεγέθους των παραθύρων στα Windows 10, απενεργοποιήστε την 1η επιλογή που λέει “Αυτόματη τακτοποίηση παραθύρων, μετακινώντας τα στις άκρες ή στις γωνίες της οθόνης”. Οι υπόλοιπες τρεις επιλογές θα απενεργοποιηθούν αυτόματα με την απενεργοποίηση της πρώτης.
Με απενεργοποιημένη αυτή την λειτουργία τα Windows 10 θα εργάζονται όπως τα Windows 7, και θα μπορείτε να τα τοποθετείτε και να ρυθμίζετε τις διαστάσεις των παραθύρων, όπως παλιά.

About Freegr network

Από το Blogger.