τεχνολογία

Νέα τεχνολογία με ηλεκτρικά λεωφορεία στις πόλεις

Το «αυγό του Κολόμβου» για την απροβλημάτιστη και συνεχή χρήση ηλεκτρικών λεωφορείων στις πόλεις, φαίνεται πως αποτελεί μια νέα τεχνολογία της Momentum Dynamics στη Βόρεια Αμερική. Η τεχνολογία αυτή δίνει τη δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης πολύ υψηλής ισχύος 200 Kw, για όσο διάστημα το ηλεκτρικό λεωφορείο παραμένει στην αφετηρία ή στον τερματισμό του. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η ανάγκη για τη χρήση τεράστιων συστοιχιών μπαταριών, ώστε να εξασφαλίζεται ικανός αριθμός χιλιομέτρων αυτονομίας με μια μόνο φόρτιση. Η βάση φόρτισης τοποθετείται στο οδόστρωμα και, όση ώρα το λεωφορείο βρίσκεται πάνω από αυτή, ενεργοποιείται ένα κύκλος φόρτισης πολύ υψηλής ισχύος.
Με αυτό τον τρόπο, η Momentum Dynamics υποστηρίζει ότι ο λεωφορείο θα ανακτά ικανή ποσότητα ρεύματος για να εκτελεί ένα ολόκληρο δρομολόγιο. Σήμερα, μάρκες όπως η Hyundai η Daimler η κινεζική BYD και η Proterra έχουν παρουσιάσει αστικά ηλεκτρικά λεωφορεία με αυτονομία που μπορεί να φτάσει έως και τα 1.000 χιλιόμετρα. Ωστόσο, σε πρακτικό επίπεδο αυτή είναι πολύ μικρότερη και, ειδικά τα λεωφορεία που εκτελούν μακρινά και συνεχή δρομολόγια, έχουν πρόβλημα αυτονομίας. Με τη νέα ιδέα επαγωγικής φόρτισης υψηλής ισχύος στην αφετηρία και στον τερματισμό, το ηλεκτρικό λεωφορείο θα φτάνει στο τέλος της βάρδιάς με ικανή ποσότητα ρεύματος στις μπαταρίες του, απαιτώντας πολύ μικρότερο ή και μηδενικό χρόνο ενσύρματης φόρτισης.
 H Momentum Dynamics εκτιμά ότι η πιθανή εξοικονόμηση χρημάτων για τους φορείς εκμετάλλευσης λεωφορείων που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό στόλο θα μπορούσε να ανέρχεται σε εκατομμύρια δολάρια ετησίως, σε σύγκριση με τους στόλους των ντίζελ και των υβριδικών οχημάτων. Η εταιρεία σχεδιάζει να εγκαταστήσει περισσότερους ασύρματους φορτιστές σε ολόκληρη την Αμερική φέτος, προτού κατευθυνθεί στην Ευρώπη το 2019.

About Freegr network

Από το Blogger.