τεχνολογία

Βαλκανική συνεργασία με τεχνολογία 5G

Συμφωνία για τη δημιουργία του Διασυνοριακού Βαλκανικού Διαδρόμου, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας 5G, μεταξύ της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας, υπεγράφη χθες στη Σόφια με στόχο την προώθηση της συνδεδεμένης και αυτοματοποιημένης κινητικότητας. 
Τη συμφωνία υπέγραψαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδας Νίκος Παππάς, ο υπουργός Μεταφορών, Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας Ιβαήλο Μοσκόφσκι και η υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας Τατιάνα Μάτιτς, παρουσία της επιτρόπου Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Μαρίγια Γκάμπριελ. 
Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας θα οδηγήσει σε ασφαλέστερες και περισσότερο βιώσιμες μεταφορές, στην ανάπτυξη νέων ψηφιακών τεχνολογιών και εργαλείων, στην περαιτέρω προώθηση της καινοτομίας σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Σερβία, στη διασφάλιση του θεμιτού ανταγωνισμού στην αγορά. 
«Με τη συμφωνία ανοίγουμε μια μεγάλη ευκαιρία για τους λαούς μας, παίρνουμε μέρος και συνδιαμορφώνουμε τις αλλαγές που θα επιφέρουν οι υποδομές πόλεων του μέλλοντος και θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην κοινωνία μας» σημείωσε στον χαιρετισμό του ο Νίκος Παππάς και εξήγησε ότι όταν είμαστε ψηφιακά ισχυροί, «θα συνεισφέρουμε σε μια ανταγωνιστική και κοινωνικά δίκαιη και ασφαλή κοινωνία: με καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες, ισότιμη πρόσβαση όλων στα δίκτυα νέας γενιάς και δίκαιη ανάπτυξη της οικονομίας». Τον υπουργό συνόδευσε στη Σόφια ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιος Ράλλης

About Freegr network

Από το Blogger.