ειδήσεις

Τεχνολογία πολλαπλών φακών της Light στα smartphones

Πριν από δύο χρόνια, η εταιρεία Light ξεκίνησε τη φωτογραφική μηχανή L16, μια «υπολογιστική κάμερα πολλαπλών διαφραγμάτων» που διαθέτει ούτε λίγο ούτε πολύ, 16 φακούς. Οι φακοί αυτοί συλλαμβάνουν ταυτόχρονα μια και μοναδική εικόνα αλλά με διαφορετικά εστιακά μήκη. Μετέπειτα η φωτογραφική μηχανή συνδυάζει τις ξεχωριστές αυτές εικόνες σε μία φωτογραφία των 52-megapixel φροντίζοντας όλο το τοπίο και όλο το βάθος της φωτογραφίας να είναι σωστά εστιασμένο. 
Δηλαδή αν φανταστείτε μία φωτογραφία με ένα λουλούδι σε πρώτο πλάνο και στο βάθος να υπάρχει ένα βουνό, τότε όλα τα αντικείμενα, από το κοντινό λουλούδι έως και το μακρινό βουνό θα φαίνονται πεντακάθαρα στη φωτογραφία. Σαν τεχνική φωτογραφίας υπάρχει η δυνατότητα της εστίασης με μεγάλο βάθος με ένα και μοναδικό απλό φακό, αλλά απαιτεί πολύ φωτεινή ημέρα και ψιλόκοκκο, δηλαδή γρήγορο φιλμ. Η Washington Post αναφέρει ότι η εταιρεία Light επιδιώκει να φέρει την ιδέα αυτή σε ένα κινητό τηλέφωνο. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εταιρεία Light παρουσίασε διάφορες ιδέες πρωτότυπων κινητών τηλεφώνων που είχαν μεταξύ πέντε και εννέα φακών ενσωματωμένες στην πλάτη τους. Και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το σχέδιό της μπορεί να βγάλει φωτογραφίες μεγέθους 64 megapixel, μπορεί να τραβά καλύτερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό και να προσφέρει προηγμένα αποτελέσματα βάθους.

About Freegr network

Από το Blogger.