ειδήσεις

Huawei Kirin 980: Ο πρώτος επεξεργαστής για κινητά στα 7nm

Η Huawei είναι από τις λίγες εταιρίες που κατασκευάζουν τους δικούς τους επεξεργαστές, με την πλειοψηφία της αγοράς να βασίζεται στην Qualcomm και τους περίφημους Snapdragon. Κατά τη διάρκεια της IFA 2018, η Huawei παρουσίασε τον πολυαναμενόμενο νέο chip της, Kirin 980.
Πρόκειται για το πρώτο chip για κινητά τηλέφωνα που κατασκευάστηκε με αρχιτεκτονική 7nm και είναι και το πρώτο με Cortex-A76 CPU της ARM και Mali-G76 GPU. Οι πρωτιές δε σταματούν εδώ καθώς είναι και το πρώτο chip που υποστηρίζει LTE CAT 21 modem που προσφέρει download ταχύτητες έως και 1.4Gbps. Είναι τέλος το πρώτο chip που υποστηρίζει LPDDR4X RAM στα 2.133MHz.
Η Huawei ισχυρίζεται πως ο Kirin 980 έχει 20% καλύτερο bandwidth το οποίο έχει ως αποτέλεσμα ταχύτερη φόρτωση εφαρμογών από τον Snapdragon 845. Μπορεί να παράγει επίσης 22% περισσότερα frame rates στα παιχνίδια, ενώ η κατανάλωση ενέργειας κατά το gaming θα είναι 32% μικρότερη.
Ένας νέος dual image signal processor θα κάνει την επεξεργασία εικόνων από την κάμερα 46% ταχύτερη από την προηγούμενη ναυαρχίδα της Huawei. H διπλή νευρωνική επεξεργαστική μονάδα (NPU) που διαθέτει θα αυξήσει επίσης τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης. Θα μπορεί να αναγνωρίζει 4.500 εικόνες το λεπτό με χρήση τεχνητής νοημοσύνης, ενώ ο Snapdragon 845 φτάνει τις 2.371.

About Freegr network

Από το Blogger.