ειδήσεις

Τα sport ρούχα της Τεχνητής Νοημοσύνης

Από τον Γιώργο Κακουλιάδη – που σπουδάζει στη Σάμο στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και έγινε ευρύτερα γνωστός για το γεγονός της επιλογής του στην Ακαδημία της Apple στη Νάπολι της Ιταλίας- γνώρισα τον Ζακ Καλλίδη. Και οι δύο από την Ξάνθη. 
Συντοπίτες αν και ο Ζακ είναι μεγαλύτερος σε ηλικία. 26 ο ένας, λίγο πάνω από τα 20 ο άλλος. Ιδρυτής της εταιρείας “ZAC.K Intelligent Apparel” (zackapparel.com) που προωθεί την καινοτομική λύση των «έξυπνων ρούχων» που συνδυάζουν τις ενδυμασίες για τα sports με τις εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας ο ένας, application manager και υπεύθυνος για την κατασκευή της εφαρμογής που συνδέει το «ρούχο» με το κινητό τηλέφωνο ο άλλος. Άλλωστε, η εταιρεία, έχει διακριθεί σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό. Συγκεκριμένα, η εταιρεία έλαβε μέρος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ)- Europa EU που διεξήχθη στην Πορτογαλία και διακρίθηκε στις 25 καλύτερες. 
 H γνωριμία αυτή μου έδωσε την ευκαιρία να ενημερωθώ για μια νέα πρωτοβουλία της εταιρείας από την Ξάνθη – τον πηγαιμό της στη πλατφόρμα της Indiegogo, την διεθνή πλατφόρμα του crowdfunding που «ανεβαίνουν» και προωθούνται μέσα από καμπάνιες καινοτομίες στον τομέα της τεχνολογίας και του design προτού εκείνες φτάσουν να καθιερωθούν. Εκεί το επόμενο χρονικό διάστημα ο Καλλίδης και η ομάδα του θα «ανεβάσουν» την καμπάνια για το προϊόν Exisom by Zac.K. Τι είναι, όμως, τα Smart Wear της φίρμας; Σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα διαβάζουμε: «Τα ρούχα αυτά είναι κατασκευασμένα με ενσωματωμένους αισθητήρες οι οποίοι μετρούν παλμούς, αναπνοές και άλλα βιομετρικά δεδομένα του αθλητή . 
Αυτά υλοποιούνται με τη χρήση νανοτεχνολογίας. Η τεχνολογία αυτή έχει λάβει την πιστοποίηση της Arrow Electronics,ενός κολοσσού του hardware. Τα έξυπνα ρούχα συνδέονται με εφαρμογή στο κινητό μέσω Bluetooth και καταγράφουν όλη την προπόνηση χωρίς ο αθλητής να χρειάζεται μαζί το κινητό του, καθώς όταν επιστρέψει ο συγχρονισμός των δεδομένων πραγματοποιείται αυτόματα, έχοντας άμεσα όλες τις πληροφορίες της άσκησής του. Έπειτα, με την χρήση ΑΙ αλγορίθμων (Artificial Intelligent) δίνει καθοδηγούμενες πληροφορίες για το πως μπορεί να βελτιώσει τις επιδόσεις του ο αθλητής. Τα δεδομένα σε ότι έχει να κάνει με το κάτω μέρος του σώματος συλλέγονται από τα πόδια (σ.σ. με αισθητήρες στο αθλητικό κολάν), ενώ παράλληλα προσφέρετε μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις των καρδιακών παλμών και των ανασών με ιατρικούς αισθητήρες τοποθετημένους στο μπλουζάκι στο ύψος τις καρδίας. Επίσης, πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν πώς, και αν πλένονται τα συγκεκριμένα ρούχα. Τα ρούχα λοιπόν πλένονται κανονικά, όπως τα υπόλοιπα και δεν υπάρχει καμία ιδιαιτερότητα ως προς την πλύση τους. Τα ρούχα θα είναι διαθέσιμα στην αγορά τέλη Σεπτεμβρίου μέσω της πλατφόρμας Indiegogo». Τέλος, λίγα λόγια για τον ιδρυτή της εταιρείας: 
Ο Ζακ Καλλίδης γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1992 στην Ξάνθη. Φιλοδοξίες, δημιουργικότητα, κίνητρο και θέληση να πάρεις το ρίσκο και να δημιουργήσεις κάτι δικό σου απ’ το μηδέν. Αυτό σημαίνει «επιχειρώ». Αυτό σημαίνει δράττομαι επί της ευκαιρίας όταν αποφασίσω να εκμεταλλευτώ κάποιο κενό στην αγορά. Αυτή την ευκαιρία εκμεταλλεύτηκε πριν δύο χρόνια ο Ζαφείρης Καλλίδης ή Ζακ, όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν οι κοντινοί του άνθρωποι. Με σπουδές στην Μεγάλη Βρετανία στην Αγωνιστική Μηχανολογία και μεταπτυχιακό στις διεθνείς επιχειρήσεις (πρώτο πτυχίο από το Brunel University και MBA από το University of East London, ο Ζακ εργαζόταν σε γνωστή αλυσίδα ρούχων όταν πήρε την απόφαση να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία. Θέλησε , λοιπόν ,να συνδυάσει την αγάπη του για τον αθλητισμό και την απήχηση που είχε ο κλάδος του ρουχισμού. Κάπως έτσι, πριν από περίπου δύο χρόνια, γεννήθηκε η “Exisom by Zac.K”. Η συνέχεια στην οθόνη του υπολογιστή σας και στην πλατφόρμα Indiegogo (https://www.exisom.com/about-us/) ΘΕΜΑ

About Freegr network

Από το Blogger.