τεχνολογία

IFA: το όραμά για το «έξυπνο» σπίτι του μέλλοντος

Τηλεοράσεις «χαμαιλέοντες» ή έργα τέχνης, πανέξυπνα ψυγεία και χρηστικοί φούρνοι αλλά και η… εντυπωσιακή 8K. Αυτές ήταν λίγες από τις προτάσεις της Samsung για το μέλλον του «έξυπνου» σπιτιού, που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης IFA στο Βερολίνο.
H  έκθεση οικιακών και καταναλωτικών ηλεκτρονικώνσυσκευών, στην οποία βρέθηκε το CNN Greece, άνοιξε τις «πόρτες» της για το κοινό την Παρασκευή 31 Αυγούστου, με εταιρείες τεχνολογίας ανά τον κόσμο να παρουσιάζουν συσκευές και γκάτζετ τελευταίας γενιάς.
Ένα από τα στοιχεία που κυριαρχούσε στην έκθεση ήταν η τεχνητή νοημοσύνη (artificial intelligence ή AI), η οποία έχει πλέον «μπει» στο χώρο τον οικιακών συσκευών με στόχο να κάνει πιο απλή την καθημερινότητα χρηστών ανά τον κόσμο. Η τεχνολογία αυτή βρέθηκε, άλλωστε, στο επίκεντρο του ερευνητικού ενδιαφέροντος της Samsung τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να την χρησιμοποιούν αρκετές από τις νέες συσκευές της.
Video: Το όραμα της Samsung
ναυαρχίδα του, το Galaxy Note 9, πριν από λίγο καιρό στη Νέα Υόρκη. Έτσι, στην έκθεση του Βερολίνου να έχει την ευκαιρία να «σκιαγραφήσει» τα σχέδιά της για άλλους τομείς, όπως το χώρο της τηλεόρασης αλλά και τις οικιακές συσκευές.
Το «στίγμα» έδωσε στη συνέντευξη Τύπου της εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα, ο HS Kim, πρόεδρος και CEO του τμήματος Consumer Electronics στη Samsung Electronics
IMG 20180830 104247
Φωτογραφία από τη συνέντευξη Τύπου / CNN Greece 
«Η Samsung βρίσκεται στη μοναδική θέση να προσφέρει στους καταναλωτές μία πλήρη γκάμαπρωτοποριακών AI και IoT (σ.σ. Ιnternet of Things) προϊόντων και υπηρεσιών, που βασίζονται στο ευρύ χαρτοφυλάκιο των τηλεοράσεων, οθονών, προϊόντων ήχου, οικιακών συσκευών και φυσικά κινητών τηλεφώνων» είπε ο HS Kim, και συμπλήρωσε:
«Επιδίωξη μας είναι διαμορφώσουμε μία νέα εποχή “δικτυωμένου” τρόπου ζωής, όπου τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας αλληλοεπιδρούν άψογα μεταξύ τους για να κάνουμε τις ζωές των καταναλωτών μας πιο πλούσιες, έξυπνες και με περισσότερη ψυχαγωγία».
Video: Η Samsung παρουσιάζει το όραμά της για το «έξυπνο» σπίτι του μέλλοντος
Το όραμα για το έξυπνο συνδεδεμένο σπίτι «ξεδιπλώθηκε» στο περίπτερο της εταιρείας στο εκθεσιακό κέντρο, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα νέα γκάτζετ αλλά και να δουν από κοντά τις τηλεοράσεις νέας γενιάς, τα «έξυπνα» λευκά είδη αλλά και τις προτάσεις της εταιρείας για το gaming.
IMG 20180831 102013
Το περίπτερο της Samsung 
Απόλυτος «βασιλιάς» ήταν η τηλεόραση Q900R QLED 8K, που θεωρείται από τη Samsung το επόμενο ορόσημο στην ποιότητα της εικόνας. Παρότι δεν υπάρχει ακόμη περιεχόμενο σε 8Κ, η τεράστιατηλεόραση (65”, 75”, 82” και 85) περιλαμβάνει τεχνολογία AI Upscaling που βελτιώνει τόσο την εικόνα και τον ήχο του τηλεοπτικού σήματος όσο και την ποιότητα ταινιών ή περιεχομένου σε DVD και blue ray.
IMG 20180830 125625
H τηλεόραση 8Κ της Samsung / CNN Greece 
Παρότι και άλλες εταιρείες παρουσίασαν αντίστοιχες τηλεοράσεις, η 8Κ της Samsung είναι η πρώτη που θα κυκλοφορήσει στην αγορά. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, θα έρθει και στην Ελλάδα το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

The Wall &The Frame

Όπως και για πολλές άλλες εταιρείες, έτσι και για τη Samsung, η IFA αποτελεί μια ευκαιρία να δοθεί έμφαση στις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της τηλεόρασης. Έτσι, η 8K δεν ήταν η μόνη… πρόταση στον εν λόγω τομέα.
Ανακοινώθηκε επίσης η οθόνη τελευταίας τεχνολογίας Micro LED, που είναι σχεδιασμένη για επαγγελματικούς χώρους και περιβάλλοντα θέασης εκτός σπιτιού, ονόματι «The Wall». Το μεγάλο προτέρημα του «τοίχου» είναι πως επιτρέπει στους καταναλωτές να αποφασίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα την ενσωματώνουν στο χώρο τους.
«Ντεμπούτο» έκανε και το νέο μοντέλο 49 ιντσών της σειράς «The Frame», μιας τηλεόρασης-έργου τέχνης. Τι σημαίνει αυτό;
IMG 20180830 133257
The Wall / CNN Greece 
Πως όταν το «The Frame», είναι σε λειτουργία είναι μια τηλεόραση αλλά όταν σβήσει μπορεί να μετατραπεί σε όποιο έργο τέχνης επιθυμεί ο ιδιοκτήτης της.
Στο μοντέλο αυτό προστέθηκε η λειτουργία της εύκολης ανακάλυψης, που επιτρέπει στους χρήστες πρόσβαση σε σειρά από 850 έργα τέχνης σημαντικών δημιουργών.
IMG 20180831 102407
The Frame/CNN Greece

Οικιακές συσκευές προσωπικοί βοηθοί

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του περιπτέρου, οι άνθρωποι της εταιρείας εξηγούσαν επίσης πώς οι οικιακές συσκευές μπορούν μελλοντικά να αλλάξουν χρησιμότητα και να λειτουργήσουν ως προσωπικοί βοηθοί. 
Το ψυγείο Family Hub αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: με τη μεγάλη οθόνη αφής του μπορεί να ελέγξει όλες τις συνδεδεμένες συσκευές. 
IMG 20180830 131513
Το ψυγείο Family Hub/ CNN Greece
Εξοπλισμένο με κάμερες, επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του να βλέπουν τι υπάρχει μέσα στο ψυγείο τους μέσα από μια εφαρμογή ενώ την ίδια ώρα μπορεί να τους βοηθήσει να φτιάξουν το… μενού της εβδομάδας ανάλογα με όσα έχουν στο σπίτι τους. Δεν ξεχνά επίσης να τους ενημερώσει όταν ένα προϊόν πλησιάζει στην ημερομηνία λήξης του! 
Μόλις μερικά μέτρα πιο πέρα, η Samsung έδειχνε στο καταναλωτικό κοινό και το πλυντήριο QuickDrive, που πλένει στο μισό χρόνο και με τη βοήθεια τεχνολογίας AI ελαχιστοποιεί τον χρόνο που ξοδεύεται για την «αγγαρεία» αυτή
.

About Freegr network

Από το Blogger.