τεχνολογία

Η Intel ετοιμάζετι τη δική της κάρτα γραφικών

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την προηγούμενη προσπάθεια της, αλλά η Intel εξακολουθεί να ενδιαφέρεται να μπει στην κατηγορία των GPU’s. H τελευταία προσπάθεια της Intel στον τομέα της ανάπτυξης καρτών γραφικών ήταν το 1998 με το μοντέλο Intel i740, το οποίο και είχε αποτύχει εμπορικά. 
Έκτοτε, η εταιρεία επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη επεξεργαστών, αλλά οι τελευταίες φήμες τη θέλουν να ετοιμάζεται να παρουσιάσει μία νέα κάρτα γραφικών το 2020. Αυτή τη στιγμή η κατηγορία των καρτών γραφικών αποτελεί ένα ισχυρό ολιγοπώλιο μεταξύ της NVIDIA και της AMD, αλλά όλα δείχνουν ότι το ενδιαφέρον της Intel δεν έχει εκλείψει για την είσοδό της εκεί. Ήδη η Intel, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται τόσο στο Liliputing όσο και στον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας στο Twitter, επιβεβαιώνει ότι ασχολείται με την ανάπτυξη μίας νέας κάρτας γραφικών, την οποία και θέλει να παρουσιάσει μέσα στο 2020, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες για τα σχέδιά της και το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει. 
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η Intel έχει προσλάβει τον πρώην αντιπρόεδρο της AMD, Raja Koduri, προκειμένου να ενισχύσει τις προσπάθειές της στον εν λόγω τομέα. Μένει να δούμε ποια θα είναι τα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά της μονάδας γραφικών που ετοιμάζει η Intel.

About Freegr network

Από το Blogger.