ΠΟΙΑ SMARTPHONES ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ περισσότερη ακτινοβολία

Γνωστές συσκευές κινητών τηλεφώνων (smartphones) που ανήκουν σε μεγάλες εταιρείες εμφανίζονται να εκπέμπουν τις μεγαλύτερες ποσότητες ακτινοβολίας στην κατηγορία σύμφωνα με στοιχεία από την βάση δεδομένων του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου για την προστασία από την ακτινοβολία, Bundesamt für Strahlenschutz.
Αν και δεν υπάρχει διεθνές αποδεκτό όριο προστασίας για την ακτινοβολία από τα κινητά, η γερμανική πιστοποίηση για φιλικότητα προς το περιβάλλον ‘Der Blaue Engel’ δίνεται σε κινητά με ρυθμό απορρόφησης μικρότερο από 0,60 watts ανα κιλό (SAR).
Το smartphone Mi A1 της κινεζικής Xiaomi εμφανίζεται πρώτο στη λίστα που συνέταξε το statista.com με 1,75 watts ανα κιλό. Η λίστα έχει συνταχθεί με συγκεκριμένα κριτήρια και στοιχεία απο την γερμανική βάση δεδομένων. Ακολουθούν το OnePlus 5Τ της OnePlus και τα Mate 9, το P9 Plus, το GX8, το P9 και το Nova Plus της Huawei. Το iPhone 7 και το iPhone 8 βρίσκονται επίσης στην πρώτη 15αδα. Εκτός από τα smarthones των ανωτέρω κινέζικων εταιρειών και της επίσης κινέζικης ZTE και τα δυο iPhones της Apple, κάποιος βρίσκει επίσης το Sony Experia XZ1 Compact της SONY.
Yπενθυμίζεται ότι το κινητό εκπέμπει περισσότερη ακτινοβολία όταν ομιλεί κάποιος απ’ ότι αν παραμένει σιωπηλός και ακούει ή το κινητό βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής (stand by). Η συσκευή δεν εκπέμπει όταν είναι κλειστή.

, , , , ,

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ FORUM

Το δημοφιλεστερο τεχνολογικο blog. Ειδησεις και σχολια για τα καλά νεα της τεχνολογια από την πλευρα των χρηστων.

Related Posts with Thumbnails

FACEBOOK

LIVE RADIO

Live Radio

Social Icons

Sample Text

Followers

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ FREEGR

ΤΟ FREEGR.GR ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.