τεχνολογία

Οι νέοι Intel CPUs 8ης γενιάς με έμφαση στις ταχύτητες WiF

Η Intel ανακοίνωσε δύο νέα μέλη της οικογένειας επεξεργαστών 8th Generation Core, λίγο πριν την έκθεση IFA 2018. Οι επεξεργαστές U-series και Y-series, γνωστοί παλιότερα με το όνομα Whisky Lake και Amber Lake, έχουν σχεδιαστεί ειδικά για φορητούς υπολογιστές midrange και συσκευές 2 σε 1 αντίστοιχα.
Η σειρά επεξεργαστών 8ης γενιάς θα βελτιώσει τη συνδεσιμότητα και την απόδοση των φορητών υπολογιστών που αναμένεται να παρουσιαστούν αργότερα αυτή την εβδομάδα στο IFA.
Η σειρά U περιλαμβάνει τρεις νέους επεξεργαστές που λειτουργούν στα 15 W.
  • i7-8565U — 1.8 GHz base clock, four cores, eight threads
  • i5-8265U — 1.6 GHz base clock, four cores, eight threads
  • i3-8145U — 2.1GHz base clock, two cores, four threads
Ενώ η σειρά Y έχει σχεδιαστεί για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας σε TDP των 5W και είναι λιγότερο ισχυρή από τη σειρά U παραπάνω.
  • i7-8500Y — 1.5 GHz base clock, two cores, four threads
  • i5-8200Y — 1.3GHz base clock, two cores, four threads
  • m3-8100Y — 1.1GHz base clock, two cores, four threads
Το κορυφαίο χαρακτηριστικό αυτών των επεξεργαστών είναι η ενσωμάτωση της υποστήριξης Gigabit Wi-Fi (Wireless-AC 160 MHz) που επιτυγχάνει μέχρι και 12 φορές ταχύτερη σύνδεση, ειδικά σε φορητούς υπολογιστές χαμηλού κόστους.
Με αυτούς τους επεξεργαστές, η Intel θέλει να αυξήσει την απόδοση των φορητών υπολογιστών με χαμηλό και μεσαίο κόστος, που πιθανόν να μην ήταν σε θέση να παρέχουν τέτοια ταχύτητα έως τώρα.
Εκτός από αυτό, οι νέες σειρές Y και U έχουν ενσωματωμένη υποστήριξη για virtual assistants όπως η Cortana και η Alexa. Μπορούμε επίσης να περιμένουμε καλύτερα πρόσθετα, όπως stylus και touch, που θα βελτιώσουν την εμπειρία των πιο οικονομικών φορητών υπολογιστών. Οι κατασκευαστές hardware, όπως οι Dell, Lenovo και Asus, είναι πιθανό να αναδείξουν τους τελευταίους φορητούς υπολογιστές τους που τροφοδοτούνται από τα U-series και Y-series chips στο IFA 2018 και τελικά να βρουν το δρόμο τους προς την αγορά αργότερα αυτό το φθινόπωρο.

About Freegr network

Από το Blogger.