ειδήσεις

ASUS ROG Zenith II Extreme Alpha με νέα VRM

Η νέα Zenith II Extreme Alpha φέρει ισχυρότερα VRM ικανά για να τροφοδοτήσουν και τους πιο ενεργοβόρους επεξεργαστές της AMD για το sTRX4 socket.
Με τη κυκλοφορία των πρώτων Ryzen της τρίτης γενιάς η ASUS κυκλοφόρησε την Zenith II Extreme, μια high end μητρική για πολύ απαιτητικούς χρήστες οι οποίοι θα εγκαθιστούσαν επεξεργαστές με έως και 32 πυρήνες, όσους υποστήριζε μέχρι πρότινος το sTRX4 socket. Η AMD ωστόσο στις αρχές του μήνα ανακοίνωσε και τον Ryzen Threadripper 3990X όπου με τους 64 πυρήνες και τα 128 threads του θα αποτελέσει πρόκληση για όλες τις συμβατές μητρικές που κυκλοφορούν. Η Zenith II Extreme Alpha όμως είναι ειδικά σχεδιασμένη για αυτή τη γενιά επεξεργαστών και για τον μεγάλο 3990X των 64 πυρήνων αφού στις βασικότερες τροποποιήσεις από το αρχικό μοντέλο περιλαμβάνεται το ισχυρότερο κύκλωμα VRM.
Στο επίκεντρο είναι τα νέα Infineon TDA21490 power stages που υπόσχονται να μεταφέρουν μέχρι και 90 ampere ρεύματος το καθένα στον επεξεργαστή, σε αντίθεση με αυτά των 70 ampere που είναι εγκατεστημένα στην 'απλή' Zenith II Extreme του 2019. Όπως επισημαίνει και η πηγή αυτά τα power stages είναι αρκετά καινούρια και έτσι δεν υπάρχουν στον κατάλογο των προϊόντων της Infineon Technologies και κάτι παρόμοιο συναντήσαμε πρόσφατα με τις μνήμες της Micron στην 5500 XT που δοκιμάσαμε μερικές εβδομάδες νωρίτερα. Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την τιμή της συγκεκριμένης, όμως αναμένεται σύντομα στην αγορά μιας και ο τελευταίος Threadripper 3990X αναμένεται στις αρχές Φεβρουαρίου στα καταστήματα.

About Freegr network

Από το Blogger.