Οι κάρτες γραφικών και οι μνήμες είναι πλέον ο υπολογιστής;


ΑΡΑΓΕ προς τα που βαδιζει η τεχνολογία στις μνήμες όταν οι κάρτες γραφικών πλέον διαθέτουν περισσότερη ισχύ από τις cpu? Στις DDR2 δεν είναι μόνο αυξημένες οι συχνότητες λειτουργίας άρα και καλύτερη διαχείριση των δεδομένων αλλά βασικό ρόλο παίζει το εύρος επικοινωνίας των RAM με την μητρική και φυσικά βασικό ρόλο διαδραματιζει και το FSB δεδομένου ότι με βάση την ταχύτητά του επικοινωνούν τα υποσυστήματα όπως ο σκληρός δίσκος. Άρα όλα παίζουν ρόλο.
Τέλος σε ότι αφορά τις κάρτες γραφικών έχουμε διαφορετικούς χρονισμούς στο πηρύνα του τσίπ γραφικών κια στην συχνόντητα που τρέχουνο ι μνήμες που είναι συνήθως GDDR3 πλέον. Κι αυ΄το γιατί όπως ξέρετε οι τελευταίας γενιάς κάρτες γραφικών διαθέτουν stream processors και το καλύτερο περισσότερα εκατομύρια τρανζίστρο από ότι οι cpu.
Φίλος έγραψε στο fora του pcw.gr ότι οι σύγχρονες μνήμες ddr1-ddr2 έχουν εύρος διαύλου 64 bit,όταν δε συστοιχίζονται τα dimm's έχουν εύρος 128bit...βάση των γνώσεων μου στην φυσική,ξέρω ότι με τον διπλασιασμό του ρυθμού μετάδοσης δεδομένων,διπλασιάζεται η συχνότητα άρα υποδιπλασιάζεται η περίοδος...
άρα μήπως αντί να κοιτάμε την αύξηση της χωρητικότητας,της συχνότητας,κ των χρονισμών έπρεπε να κοιτάμε κ να προσδωκούμε τν αύξηση του εύρους διαύλου?
Ας πάρουμε παράδειγμα τις gpu:αν βάλεις μια 64bit k mia 256bit να τρέξουν το ίδιο νορμάλ fps game,η 256 θα έχει +15fps(τουλάχιστον) στίς ίδιες αναλύσεις κ στις ίδιες ρυθμίσεις,ενώ θα μπορεί να το παίξει σε full resolution(antialishing κ λοιπά στο τέρμα) κρατώντας καλό rate....άρα τα bit παίζουν ρόλο πιστεύω...λογικά όμως η αύξηση του εύρους διαύλου συνεπάγεται λογικά με αύξηση μήkους η πλάτους.Αλλά μπροστά στις επιδόσεις δν μου φαίνεταi σπουδαίο αντιτιμο...

About Freegr network

Από το Blogger.