Βροχή... από αστέρια στον Ελληνικό ουρανό!


Χιλιάδες άνθρωποι στο βόρειο ημισφαίριο παρακολούθησαν τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα τη φαντασμαγορική κορύφωση του φαινομένου των Περσείδων. Το φιανόμενο ήταν αισθητό στην Ελληνική περιφέρεια μακριά από τα φώτα της πόλης κοντά στην αυγή προσφέροντας ανεπανάληπτο θέαμα. Οι διάττοντες αστέρες προσέφεραν το πιο εντυπωσιακό θέαμα σε σειρά ετών, καθώς φέτος το φαινόμενο συνδυάστηκε με το σκοτάδι της νέας σελήνη. Κάθε χρόνο στις 12 Αυγούστου η Γη διασχίζει την τροχιά του κομήτη Σουίφτ-Τατλ και εκείνο το βράδυ έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια «βροχή» από διάττοντες αστέρες.
Oι διάττοντες αυτοί ονομάζονται Περσείδες, επειδή το ακτινοβόλο σημείο τους, δηλαδή το σημείο του ουρανού από το οποίο φαίνονται να προέρχονται, βρίσκεται στον αστερισμό του Περσέα.Όσο πιο σκοτεινό είναι το μέρος της παρακολούθησης, τόσο πιο εντυπωσιακό είναι και το οπτικό αποτέλεσμα.
Φέτος οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκές για την παρατήρηση του φαινομένου διά γυμνού οφθαλμού, καθώς το βράδυ είχαμε νέα Σελήνη και ο ουρανός ήταν σκοτεινός.
Πηγή bbc.

About Freegr network

Από το Blogger.