Πως περνούν την ώρα τους οι εργαζόμενοι στο διαδικτυο;


ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ κάνει μια βόλτα από τα γραφεία μιας οποιασδήποτε μεγάλης εταιρείας, είναι πολύ πιθανό να ακούσει διάφορους ήχους από παιχνίδια υπολογιστών, chat rooms, με τη συνοδεία απανωτών «κλικ» του ποντικού. Οι εργαζόμενοι μπορεί να φαίνονται απασχολημένοι, πολλοί ωστόσο περνούν απλά την ώρα τους στο Διαδίκτυο.
Μελέτες ανά την υφήλιο αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι περνούν περίπου το ένα πέμπτο του χρόνου τους στη δουλειά ασχολούμενοι με προσωπικά ζητήματα, με αγαπημένη δραστηριότητα το Ίντερνετ. Η Πατρίσια Γουάλας, συγγραφέας του βιβλίου «Το Διαδίκτυο στους χώρους εργασίας: Η Νέα Τεχνολογία μεταμορφώνει τον τρόπο δουλειάς», αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι βρίσκουν πάντα τρόπους για να αποφύγουν το φόρτο εργασίας. «Το θέμα είναι ότι τώρα υπάρχει κάτι τόσο ακαταμάχητο για όλους, το οποίο μπορείς να έχεις εύκολα μπροστά σου και μάλιστα μπορείς να κρύψεις πολύ εύκολα», αναφέρει η συγγραφέας σε κάποιο απόσπασμα.Ο περισσότερος χρόνος των εργαζομένων, κατά τη διάρκεια τέτοιων δραστηριοτήτων, αναλώνεται στην αποστολή email, με το ένα τρίτο των μηνυμάτων να μην έχει σχέση με δουλειά, αναφέρει ο Τζέιμς Φίλιπς, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Μόνας της Αυστραλίας.
Άλλη συνηθισμένη δραστηριότητα στο Διαδίκτυο την ώρα δουλειάς είναι τα ψώνια online ή η διαχείριση των οικονομικών τους. Επιπλέον, δημοφιλή κοινωνικά site, όπως το Facebook και το MySpace είναι γνωστοί προορισμοί. Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που έχουν απολύσει εργαζομένους λόγω τέτοιων δραστηριοτήτων εν ώρα εργασίας, αν και πλέον οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται καν τον υπολογιστή για να περιηγηθούν στο Διαδίκτυο. Με ένα κινητό τηλέφωνο τελευταίας γενιάς, μπορούν να κάνουν ακριβώς το ίδιο, χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος.
Πηγη 'Kαθημερινή'

About Freegr network

1 Post a Comment:

Dot.Hakers είπε...

Για να δούμε...
Αν πηγαίνεις στη δουλειά και δεν έχεις τίποτα να κάνεις, μετράει σαν να λουφάρεις;
Meebo
Blogs
Κυρίως... που και που, κανένα ψωνάκι, κανένα αεροπορικό εισιτήριο, κανένας λογαριασμός, δύσκολα περνά η ώρα στην δουλειά χωρίς δουλειά!

Από το Blogger.