On line τα περισσότερα Ελληνόπουλα!


Εξοικειωμένα με τη χρήση του διαδικτύου παρουσιάζονται τα Ελληνόπουλα, τα οποία ωστόσο δεν δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν τα στοιχεία που συλλέγουν για τις εργασίες τους είναι αξιόπιστα ή όχι. Τα παραπάνω προκύπτουν από την ποιοτική έρευνα του ευρωβαρόμετρου για τη χρήση του Ιντερνετ και των κινητών τηλεφώνων από παιδιά ηλικίας 9-10 και 12-14 ετών, την οποία παρουσίασε η οργάνωση «safer internet».
Σύμφωνα με την έρευνα, τα Ελληνόπουλα μαθαίνουν τη χρήση του διαδικτύου κυρίως από τους γονείς ή τα μεγαλύτερα αδέλφια όταν είναι στην ηλικία των 9 και 10 ετών ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά (12 έως 14 ετών) από τους φίλους τους. Οι συχνότεροι χρήστες είναι τα μεγαλύτερα παιδιά ωστόσο τόσο οι μικροί όσο και οι μεγαλύτεροι «σέρφερ» κινούνται στο πλαίσιο των κανόνων που θέτουν οι γονείς για τη διάρκεια σύνδεσης και για τις απαγορεύσεις ορισμένων ιστοσελίδων. Ωστόσο τα μεγαλύτερα αγόρια δεν διστάζουν να δηλώσουν ότι είναι εύκολο να μπουν σε σελίδες με ακατάλληλο περιεχόμενο. Οι κυριότεροι λόγοι χρήσης του διαδικτύου είναι:
αναζήτηση πληροφοριών για τις εργασίες του σχολείου, μέσο ψυχαγωγίας, «κατέβασμα» ήχων κλήσης και τραγουδιών. Μεγάλη πάντως διαφορά υπάρχει μεταξύ αγοριών και κοριτσιών της ίδιας ηλικίας. Στις ηλικίες 9-10 ετών τα κορίτσια αναφέρουν ως πρώτο λόγο για «σερφάρισμα» το σχολείο και τα αγόρια το «κατέβασμα» μουσικής, βίντεο κ.λπ. Στις μεγαλύτερες ηλικίες οι ρόλοι αντιστρέφονται.
Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι τα Ελληνόπουλα είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένα και με τα κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούν κυρίως για τηλεφωνικές κλήσεις, αποστολή και λήψη γραπτών μηνυμάτων και για λήψη φωτογραφιών.

About Freegr network

Από το Blogger.