9600GT

Αφιέρωμα: Computex2008 με Puma,Asus,Atom!












-ΟΠΤΙΚΗ πανδαισία στην Computex2008 την οποία παρακολουθούμε από κοντά με νέα προιόντα που εκτείνονται από θρυλικές μητρικές, ογκώδεις σε απόδοση κάρτες γραφικών, υποφορητά κατηγορίας φτερού αλλά και οι πλατφόρμες των μεγάλων κατασκευαστών. Συνεχίζουμε την περιήγηση με 3 ακόμα μεγάλους κατασκευαστές στο αφιέρωμά μας.
- AMD- PUMA
Δεν ήταν δυνατόν να απουσιάζει ο μεγάλος παίκτης της αγοράς παρουσιάζοντας μητρικές κατασκευαστών βασισμένες στο AMD 790GX όπως αυτή της Gigabyte GA-MA790GP με dual Pcie 16 ports, με υποστήριξη στα 4πήρυνα θηρία της πράσινης εταιρείας και εξωτικό σχεδιασμό, την νέα μητρική Foxconn A7DA με ίδιο περίπου σχεδιασμό με την προηγούμενη, την Asrock ODE790GX που διαθέτει θύρα ασύρματης δικτύωσης αλλά και υποσυστήματα επιλεγμένα σε όλα τα τσιπάκια από την AMD σε ότι αφορά την ψύξη και τα moffset, την Biostar TA790GX A2+ αλλά και μητρικές υλοποιημένες από το απλό 740G chipset που αξιοποιεί το κύκλωμα γραφικών ΑΤΙ Radeon 2100 που υπόσχεται πολύ καλύτερες επιδόσεις από τα προηγούμενα. Φυσικά τη πλατφόρμα εκμεταλλεύθηκε η Asus M3A78Pro με το 780G που απευθύνεται στους περισσότερους χρήστες. Στο τομέα των καρτών γραφικών προελαύνει η Radeon HD 3870 X2 με εξωτικές ψύκτρες μεγάλου μεγέθους που καλύπτουν σχεδόν τις κάρτες αλλά βασισμένες στο χαρακτηριστικό Hydrid Freezer που αποτελεί τεχνολογικό πασπαρτού για τις νέες σειρές. Στο τομέα των φορητών η σειρά Puma έκανε δυναμική εμφάνιση με κατασκευαστές από την HP, Toshiba, Acer που περικλείει δυνατό σύστημα γραφικών, επεξεργαστή, προηγμένα χαρακτηριστικά κατανάλωσης και πλήρη συνδεσιμότητα και ακούγεται για προοπτική με βάση το νέο πρότυπο Wi-max που κάνει θραύση στο εξωτερικό. Μαζί με τον Turion Ultra ZM, η Toshiba θα χρησιμοποιήσει και άλλους δύο επεξεργαστές της AMD, τους Athlon Dual Core QL και Turion Dual Core RM, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν στους φορητούς Satellite P300D, Satellite A300D, Satellite M300D, Satellite U400D, Satellite L300D και Satellite L350D.
-ASUS
H ASUS κλασσικά παρουσίασε σε μαύρη απόχρωση το νέο Eeepc 901 που χάρη στον Atom αποτελεί ξεχωριστό διαμάντι, αλλά και το επικείμενο μικρό θαύμα που λέγεται Eee pc1000 με 10,9 ίντσες οθόνη, δίσκο SSD 40GB με το λίγο μεγαλύτερο βάρος του να αγγίζει τα 1,3 κιλά περίπου περιμένοντας να το δούμε πριν τελειώσει το καλοκαίρι σε προσιτή τιμή για όλους. Παράλληλα παρουσίασε μπαταρίες που επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής των συσκευών, αλλά και χειριστήρια. Σε διάφανη cases τοποθέτησε εξωτικά συστήματα με Core 2 Duo Extreme QX9770 που συνδυάζονται με 1800άρες μνήμες, μεγάλα τροφοδοτικά για τις 2πλές κάρτες γραφικών αλλά και προσεγμένα υποσυστήματα. Παρών ήταν η τεχνολογία Asus Extreme Gate αλλά και μητρικές που φέρουν το Nvidia Nforce790i Ultra μέσα από μελετημένα συστήματα για τους hardcore χρήστες. Εκείνο που ενθουσίασε όμως ήταν τα φορητά όπως το Asus M50V με βάρος κοντά στα 3 κιλά, τούρμπο κάρτες γραφικών και φυσικά εξοπλισμένα ως αστακοί με ότι φανταστείτε.
-GIGABYTE
Έκπληξη αποτέλεσε το περίπτερο της εταιρείας που παραδοσιακά καταφέρνει να συγκεντρώνει τα βλέμματα του πόθου γύρω από τα είδη της. Από τις μητρικές ξεχώρισε η Gigabyte GA-EP 45T Extreme με μοναδικό σύστημα ψύξης και την 9600GT αποκαλύπτοντας τον εσωτερικό της κόσμο όπως και οι υπόλοιπες βασισμένες στο ολοκαίνουργιο P45 της Ιντέλ. Για extreme επιδόσεις υπήρχε η GA EP45 –DS5 με τους κορυφαίους επεξεργαστές με 12 διαφορετικά ενεργειακά προφίλ αλλά και παρεμβάσεις από την πλευρά του χρήστη. Μ528 και Μ912 αποτελούν τα νέα Atomικά της καμάρια που αμέσως μας έκαναν κλίκ. Το πρώτο είναι ένας μινι υπολογιστής με ευκρινή οθόνη καλύτερο απο το HTC Touch με οθόνη αφή και το δεύτερο το μικρό υποφορητό ανταγωνιστής του Eeepc αποδεικνύοντας ότι όλο και περισσότεροι κατασκευαστές εμπλέκονται με την νέα κατηγορία φτερού.

About Freegr network

Από το Blogger.