Acer

Η επανάσταση των Netbook στην Computex!


-ΑΠΟ την αρχή του έτους προβλέψαμε ότι φέτος η τεχνολογία θα κινηθεί γύρω από τα sub notebooks αλλά και τα netbooks με έμφαση σε εργασίες γραφείου, σερφάρισμα και πολυμέσα. Στην Computex εκτός από τις αποκαλύψεις των νέων φορητών Centrino2, εκφράστηκε έντονα αυτή η τάση με πολλούς κατασκευαστές να κατακλύζουν την αγορά. Κάποτε το μικρό φορητό στοίχιζε 2.500 με λιγότερα χαρακτηριστικά και τώρα κάτι πάνω από τα 300 Ευρώ σε μια εποχή που η τεχνολογία κινείται με εξωφρενικούς ρυθμούς.
Στην κατηγορία AMD Puma το πρώτο φορητό ήρθε από την HP με μαύρη έντονη βαφή, συνδυάζοντας κάρτα γραφικών της ΑΤΙ τελευταίας γενιάς με ώριμους ελπίζουμε drivers, αλλά και πλούσια συνοδευτικά υποσυστήματα στα οποία επίκειται να προστεθεί η δυνατότητα Wi-max. Ο άλλος εκπρόσωπος της ίδιας πλατφόρμας προέρχεται από τη Toshiba σε λευκούς τόνους με τα ίδια καλούδια αλλά με αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, τέλεια ηχεία και πλούσιο εσωτερικό κόσμο που δένει με ένα φινίρισμα που γοητεύει. Παράλληλα το Travelmate 5530 Acer ολοκληρώνει την πρώτη φουρνιά καθώς είναι το μόνο με εμπορική ονομασία μέχρι τώρα, μαζί με το λιτό σχετικά Asus που δεν ξεφεύγει σχεδιαστικά από τις προηγούμενες σειρές. Η τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί εικάζεται ότι θα είναι επιθετική ώστε να ασχοληθούν οι χρήστες μαζί τους.
Από την κατηγορία των netbooks ή MID τα σκήπτρα διατηρεί το Asus Eeepc 1000 με 10,2 ίντσες ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία, αλλά και το νέο R50 με Vista, 32GB SSD, οθόνη 3,5 ιντσών για έντονα κινητικούς χρήστες που από μόνο του αποτελεί μια κατηγορία.
Ωστόσο ασυγκίνητη δεν έμεινε ούτε η Gigabyte παρουσιάζοντας στο περίπτερό της μικρά μοντέλα ως μίνι υπολογιστές με κορυφαίο το Μ528 που κρύβει στα σπλάχνα του έναν Atom 800MHZ, HSDPA, LinuxOS, 4,8 οθόνη αφής και αρκετό αποθηκευτικό χώρο σε ένα μαύρο σασί με τρομερή οθόνη σε 2 υπέροχα χρώματα. Την παράσταση όμως έκλεψε το Μ912 που παρουσιάζουμε στην φωτο ακολουθώντας τα χνάρια του Wind με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά και πρόσοψη με διάφορα χρώματα. Εχει οθόνη 8,9 ίντσες, περιστρεφόμενη οθόνη, 1,2 κιλά το βάρος του και μνήμη 1GB 667Mhz. Σίγουρα είναι μια νοοτροπία που θα φορεθεί αρκετά.

About Freegr network

Από το Blogger.