browsers

'Ανάβει' για τα καλά ο πόλεμος των browsers!

ΑΝΑΒΕΙ για τα καλά η μάχη των πλοηγών με τα μερίδια αγοράς να αποκτούν όλο και περισσότερο ενδιαφέρον. Το Zdnet αποκάλυψε πρόσφατα μερικά απο τα χαρακτηρισιτκά ασφάλειας της επερχόμενης beta 2 του Ι.Ε.8 που σχεδιάζει η ΜΣ ενώ ο Firefox ετοιμάζει την έκδοση 3.1 μετά το ρεκόρ downloads σε μια ημέρα που σημείωσε πρόσφατα.
Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο για τον ΙΕ. τo πρώτο χαρακτηριστικό φέρει την ονομασίαSmart Screen επιτρέποντας με την μηχανή προγραμματισμού του να απομακρύνει επιθέσεις phising αναλύοντας ταυτόχρονα δεδομένα από URL strings. Το θετικό είναι ότι θα ενημερώνει όταν ο χρήστης θελήσει να κατεβάσει ένα αρχείο ιστοσελίδας που έχει χαρακτηριστεί ως φορέας κακόβουλου λογισμικού. Το επόμενο θετικό σημείο της bweta 2 θωρακίζει ουσιαστικά τον χρήστη από τις λεγόμενες «cross-site attacks» όπου σύμφωνα με τους ειδικούς μία μολυσμένη σελίδα που διέθετε καθαρό περιεχόμενο, μεταφέρει τον έλεγχο σε συγκεκριμένο κακόβουλο site το οποίο αποσκοπεί συνήθως, στην υποκλοπή προσωπικών στοιχείων και κωδικών του θύματος με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Ο Firefox απο την άλλη πλευρά επιμένει σε ασφάλεια και σταθερότητα ενώ μέχρι στιγμής σύμφωνα με τους αναλυτές ο IE και ο Safari αποτελούν τους τρεις πιο δημοφιλείς browsers, στο σύγχρονο Internet. Ως εναλλακτικές λύσεις προβάλλονται ο Flock αλλά και ο Opera που τα πάει περίφημα σε φορητές συσκευές και μάλιστα είναι αρκετά γρήγορος. Όπως και να έχουν τα πράγματα η Αλεπού κατορθώνει να προσεγγίσει ως τώρα το 10% περίπου των χρηστών πλοηγών και η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική...

About Freegr network

Από το Blogger.