accurancy

Beijing 2008 στο ρυθμό των Ολυμπιακών Αγώνων

Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και η στιγμή έδεσε με την κυκλοφορία του επίσημου βιντεοπαιχνιδιού της διοργάνωσης, που φέρει την ονομασία Beijing 2008 και κυκλοφορεί για Xbox 360, PS3 και PC από τη SEGA. Μπορεί τα παιχνίδια που να ασχολούνται με αθλήματα στίβου να μην είναι ιδιαίτερα δημοφιλή -με τη σειρά Track and Field της Konami να αποτελεί ίσως το πιο γνωστό- όμως, η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να προσομοιώσει κανείς τόσα πολλά (και απαιτητικά) είδη αθλημάτων σε ένα συνηθισμένο gamepad και συνήθως το gameplay έχει να προσφέρει μόνο ασταμάτητο button mashing. Έτσι και εδώ, στο Beijing 2008 οι παίκτες θα πρέπει να περιμένουν αρκετό «button mashing» στα περισσότερα αθλήματα, αν και υπάρχουν και μηχανισμοί που απαιτούν ακρίβεια και συγχρονισμό.
Το βασικό mode του παιχνιδιού είναι το «Olympic Games» και σε αυτό ο παίκτης θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει την χώρα του και να λάβει μέρος -ως ομάδα- στα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων από μέρα σε μέρα, αρχίζοντας από τις πρώτες μέρες πρόκρισης, μέχρι τις τελευταίες των μεταλλίων. Το παιχνίδι μάς ξεκινάει στην βραδιά της 8ης Αυγούστου, με ένα πανοραμικό πλάνο του σταδίου και με πυροτεχνήματα να γεμίζουν τον ουρανό, όλα δημιουργημένα με τη μηχανή γραφικών του παιχνιδιού. Ακόμα και σε αυτό το σημείο, ο παίκτης μπορεί να παίξει κάποιου είδους mini-game με τα πυροτεχνήματα. Πατώντας ένα κουμπί μπορεί να εκτοξεύσει ένα πυροτέχνημα στον ουρανό και, πατώντας το ξανά, να το ενεργοποιήσει. Μπορεί η συγκεκριμένη ιδέα να μην προσφέρει πολλά ως mini-game και να μην υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος σκοπός, όμως σίγουρα είναι μια ευχάριστη «πινελιά» στην έναρξη των αγώνων.
Προσπερνώντας την ημέρα της έναρξης, προχωράμε στην επόμενη μέρα των αθλημάτων. Σε αυτό το σημείο ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να οργανώσει την απόδοση της ομάδας του, ξοδεύοντας κάποιους πόντους σε διάφορες κατηγορίες όπως Agility, Power, Speed, Accuracy και άλλα. Αργότερα και ανάλογα με την θέση που παίρνουμε σε ένα άθλημα, θα κερδίσουμε περισσότερους. Αρχίζοντας με την ομάδα μας από την 9η Αυγούστου, τη δεύτερη μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, θα πάρουμε μέρος στα πρώτα αθλήματα, με σκοπό κατακτήσουμε μία από τις τρεις πρώτες θέσεις προκειμένου να προκριθεί η ομάδα μας και στις επόμενες μέρες. Το συγκεκριμένο mode, δεν θα λέγαμε ότι είναι απαραίτητα «φιλικό» προς τους νέους παίκτες, καθώς η κατάκτηση μιας καλής θέσης που θα μας σιγουρέψει την πρόκριση, είναι δύσκολη για πολλά αθλήματα και, με δεδομένο ότι τα αθλήματα είναι διαφορετικά από μέρα σε μέρα, ο παίκτης δεν θα έχει την ευκαιρία να προπονηθεί σε αυτά σε αυτό το mode και σίγουρα δεν θα καταφέρει να περάσει στη δεύτερη μέρα. Καλή διασκέδαση.

About Freegr network

Από το Blogger.