bios

Υποστήριξη Nvidia SLI στο Intel X58 Express

Η Nvidia προχώρησε ένα βήμα περισσότερο ανακοινώνοντας στο Nvision 2008 ότι θα παρέχει τη δυνατότητα ενεργοποίησης της τεχνολογίας Nvidia SLI στα mobos με το chipset Intel X58 Express, το οποίο αποτελεί το μοναδικό chipset υποστήριξης των νέων επεξεργαστών αρχιτεκτονικής "Nehalem" της Intel, Core i7. Η ενεργοποίηση της τεχνολογίας Nvidia SLI στο chipset μπορεί να γίνει μέσω software, είτε μέσω hardware, ανάλογα με τον τρόπο υλοποίησης και το κόστος της άδειας χρήσης που θα επιλέξει κάθε κατασκευαστής για το mobo του.
Εφεξής όποιος κατασκευαστής επιθυμεί να κατασκευάσει συμβατό mobo βασισμένο στην τεχνολογία Nvidia SLI, θα πρέπει να το στείλει στα εργαστήρια της Nvidia για αξιολόγηση ώστε να δώσει την σχετική πιστοποίηση η οποία είναι δωρεάν μαζί με τον έλεγχο.
Αφού το mobo περάσει με επιτυχία τον έλεγχο, η Nvidia θα στέλνει έναν ειδικό κωδικό στην κατασκευάστρια εταιρεία, τον οποίο η τελευταία θα ενσωματώνει στο BIOS του mobo. Ο συνδυασμός του συγκεκριμένου κωδικού με το chipset Intel X58 Express θα επιτρέπει στους drivers να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία Nvidia SLI. Τα εγκεκριμένα από την Nvidia mobos πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφουν στη συσκευασία τους ότι υποστηρίζουν την τεχνολογία Nvidia SLI [με το ειδικό λογότυπο "SLI Certified"].
Πηγή technorati.com

About Freegr network

Από το Blogger.