Atom330

Δύναμη πυρός απο την Intel!

Την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται στο Σαν Φρανσίσκο το IDF [Intel Devoloper Forum], που ξεκίνησε την Τρίτη με την ομιλία του επικεφαλής της εταιρείας, Craig R. Barret, ο οποίος αποτύπωσε τις δυνατότητες που ανοίγονται με τις νέες τεχνολογίες. Στο forum αυτό η Intel έκανε επίδειξη της δύναμής της ανακοινώνοντας μεταξύ άλλων τα solid-state drives [σε χωρητικότητες έως τα 160GB] καθώς και λεπτομέρειες για τους νέους τετραπύρηνους επεξεργαστές για notebooks και για την ύπαρξη ενός turbo mode στους μελλοντικούς επεξεργαστές της. -
Ο David Perlmutter, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Intel, παρουσίασε στo IDF το πρώτο εν λειτουργία μοντέλο της μελλοντικής πλατφόρμας για φορητούς υπολογιστές με την κωδική ονομασία "Calpella". Επιπλέον, επέδειξε ένα notebook με ενσωματωμένο τετραπύρηνο επεξεργαστή, το οποίο ενσωμάτωνε και τη νέα αντικλεπτική λειτουργία της Intel. Την πρώτη ημέρα του forum η Intel ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τα solid-state drives [SSDs], τα οποία θα χρησιμοποιηθούν τόσο σε φορητούς υπολογιστές όσο σε desktop PCs και servers. O Pat Gelsinger, Senior Vice President της Intel και γενικός διευθυντής στο Intel Digital Enterprise Group, αποκάλυψε ότι η μελλοντική γενιά των πολυπύρηνων επεξεργαστών θα διαθέτει ένα turbo mode.
Ανάμεσα στα highlights της εκδήλωσης ήταν η επίδειξη ενός νέου είδους ανεμιστήρα για notebooks, με διπλάσια παροχή αέρα από τα τωρινά μοντέλα. "Ο ανεμιστήρας έχει την ίδια ενεργειακή κατανάλωση και είναι το ίδιο ήσυχος με τους υπάρχοντες", δήλωσε ο Bradley Urban, από το τμήμα Ανάπτυξης Θερμικής Τεχνολογίας της Intel.
Internet και τηλεόραση: Ο διευθύνων του τμήματος Ψηφιακού Σπιτιού της Intel, Eric Kim, έκανε μια επίδειξη του media επεξεργαστή CE 3100 [κωδική ονομασία Canmore], ο οποίος έχει σχεδιαστεί ως "SoC" [System on a Chip], χρησιμοποιώντας μια τηλεόραση της Samsung και αποκτώντας πρόσβαση στο Internet μέσω ενός προγράμματος που έχει αναπτύξει η Yahoo. Σύμφωνα με τον Kim, ο CE 3100 θα διατεθεί στους κατασκευαστές μέσα σε μερικούς μήνες. Διπύρηνος Atom για φθηνά desktop PCs: Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον και για την παρουσίαση του πρώτου διπύρηνου της σειράς Atom. Ο Atom 330 θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο Σεπτέμβριο και θα χρησιμοποιηθεί σε φθηνά desktops όπως το Asus Eee Box.

About Freegr network

Από το Blogger.