Ελλάδα

Κέντρο έρευνας και καινοτομίας η Ελλάδα

Δείγμα των δυνατοτήτων που έχει η χώρα μας αναφορικά με την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας αποτελεί η εμπιστοσύνη που δείχνει η Nokia Siemens Networks στους Έλληνες μηχανικούς, οι οποίοι αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία του ερευνητικού δυναμικού στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης που διατηρεί η εταιρεία στο Κρυονέρι Αττικής.
Σύμφωνα με την 'Ημερησία ' όπως επισημαίνουν τα στελέχη της NSN, το προσωπικό από 240 άτομα που ήταν τον Απρίλιο του 2007 έχει ξεπεράσει πλέον τα 400, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 90%. «Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα κέντρα ανάπτυξης της NSN που υπήρξε αύξηση του αριθμού των ερευνητών» επισημαίνει ο Άρης Δρόσης, που εκτελεί χρέη γενικού διευθυντή του κέντρου, προσθέτοντας ότι αποτελεί έναν από τους βασικούς χώρους ανάπτυξης προϊόντων για τη φινλανδο-γερμανική εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το Κέντρο Ανάπτυξης της Αθήνας ειδικεύεται στην ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, πρωτοκόλλων και εφαρμογών και αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα από τα κυριότερα ερευνητικά κέντρα του τομέα εξοπλισμού για δίκτυα κορμού (Converged Core Network Business Unit) της NSN. Ένας χώρος που δίνεται ιδιαίτερη έμφαση είναι οι συνδέσεις στο Internet στην εποχή της σύγκλισης των τεχνολογιών (Converged Internet Connections). Μάλιστα, στο Κρυονέρι αναπτύχθηκε το Flexi ISN, ένα προϊόν της NSN που χρησιμοποιείται στον «πυρήνα» τηλεπικοινωνιακών δικτύων που βασίζονται στο Internet Protocol (IP). Το εν λόγω προϊόν είναι μία από τις σημαντικότερες λύσεις που διαθέτει στη γκάμα της η NSN. Ένας άλλος τομέας είναι οι εφαρμογές φωνής και πολυμέσων επόμενης γενιάς (New Generation Voice & Multimedia). Τέλος, ένας τρίτος τομέας που δίνεται έμφαση είναι οι λύσεις για την Τέλεια Φωνή (Perfect Voice), όπου στόχος των ερευνητών είναι να καταφέρουν να προσφέρουν μέσω δικτύων ΙΡ την ίδια, κορυφαία ποιότητα στην τηλεφωνία που προσφέρουν τα παραδοσιακά δίκτυα.

About Freegr network

1 Post a Comment:

Δημήτρης είπε...

Μακάρι να αυξηθούν γενικότερα τα ερευνητικά κέντρα στον τομέα των ηλεκτρωνικών στην Ελλάδα, αξήζουμε πολλά και πρέπει να το καταλάβουν.

Από το Blogger.