Azure

Windows Azure αποκλειστικά για το Internet!

ΕΝΑ νέο λειτουργικό αποκαλύφθηκε στο Microsoft PDC που αφορά αποκλειστικά το διαδίκτυο δείχνοντας την τάση της εποχής ότι όλα πλέον διέρχονται μέσα απο το Παγκόσμιο Ιστό.
Τα Windows ® Azure είναι το λειτουργικό σύστημα της Microsoft περίπου σαν τα Windows Vista και τα Windows Server 2008 αλλά προορίζεται μόνο για το Internet. Αποτελεί την απόδειξη για το cloud computing που θέλει η Microsoft. Η πλατφόρμα υπηρεσιών Azure υλοποιεί υπηρεσίες για την ανάπτυξη προγραμμάτων, για τη φιλοξενία δεδομένων και τη διαχείριση του περιβάλλοντος. Το Windows Azure παρέχει στους προγραμματιστές on-demand επεξεργασία και χώρο αποθήκευσης για φιλοξενία, διαχείριση και ανάπτυξη εφαρμογών Web, στο Internet μέσω του δικτύου Microsoft® data centers. Για την κατασκευή αυτών των εφαρμογών και υπηρεσιών, οι προγραμματιστές μπορούν να κάνουν χρήση της υπάρχουσας τεχνογνωσίας από τα Microsoft ® Visual Studio ® 2008.
Επίσης, τα Windows Azure υποστηρίζουν δημοφιλή πρότυπα και πρωτόκολλα συμπεριλαμβανομένων των SOAP, REST, και XML. Τα Windows Azure αποτελούν μια ανοιχτή πλατφόρμα που θα υποστηρίξει τόσο τις Microsoft όσο και τις άλλες γλώσσες και περιβάλλοντα. Οι δυνατότητές του αφορούν κυρίως: * Προσθήκη υπηρεσιών Web σε υφιστάμενες εφαρμογές.* Δημιουργία, τροποποίηση και διανομή εφαρμογών στο Web, με ελάχιστους επιτόπιους πόρους.* Παροχή υπηρεσιών (αποθήκευση μεγάλου όγκου, επεξεργασία δέσμης, βαρειά επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων, κλπ)* Δημιουργία, δοκιμή, αποσφαλμάτωση, και διανομή υπηρεσίών Web γρήγορα και οικονομικά.* Μείωση του κόστους ανάπτυξης και επέκτασης των επιτόπιων πόρων.* Μείωση της προσπάθειας και του κόστους της διαχείρισης IT.

About Freegr network

Από το Blogger.