bootable

Εγκατάσταση Windows σε SATA/Raid δίσκο

ΑΡΚΕΤΟΙ χρήστες αναφέρονται στα προβλήματα που επιφέρει η εγκατάσταση των Windows XP σε δίσκο SATA και σε μητρική όπου οι controllers SATA ταυτόχρονα λειτουργούν ως RAID. Το ζήτημα που καταγράφεται είναι ότι τα Windows, δεν βλέπουν τον driver για να ενσωματώσουν τον δίσκο, οπότε δεν παρέχουν τη δυνατότητα στο χρήστη να εγκαταστήσει Windows XP στον ίδιο δίσκο
1. Αρχικά πρέπει να δημιουργήσουμε μία δισκέτα ή φλασάκι bootable η οποία να περιέχει τους συγκεκριμένους SATA/RAID drivers. Οι περιπτώσεις για να δημιουργηθει το αρχείο ειναι αρκετοί, και εξαρτάται από τον κατασκευαστή της μητρικής. Πολλοί κατασκευαστές δίνουν αυτή τη δισκέτα μαζί με την συσκευασία της μητρικής πλακέτας. Αν δεν βρίσκεστε σε αυτήν την κατηγορία τότε πιθανότατα ο κατασκευαστής της δικιάς σας μητρικής θα έχει περιλάβει τα αρχεία στο CD με τους drivers που συνοδεύει τη μητρική. Αναζητήστε στους φακέλους μέσα κάτι σαν SATA-RAID drivers. Μόλις τους βρείτε δείτε σε τι μορφή είναι. Εφόσονείναι εκτελέσιμο αρχείο (.exe) τότε το τρέχετε και τοποθετείται μια άδεια δισκέτα στον οδηγό δισκέτας. Ακολουθείτε τις οδηγίες και δημιουργείτε την δισκέτα. Αν είναι άλλοι τύποι αρχείων (συνήθως 3-4 αρχεία) τότε απλά τα κάνετε αντιγραφή σε μια δισκέτα. Υπάρχουν και κατασκευαστές οι οποίοι κάνουν τα cd που συνοδεύουν τη μητρική bootable, δηλαδή μπορείτε να εκκινήσετε από αυτά και να ακολουθήσετε της οδηγίες για τη δημιουργία της δισκέτας. Μόλις έχετε τη δισκέτα στα χέρια σας, προχωράμε στο επόμενο βήμα.

2. Τοποθετούμε το cd των Windows XP και εκκινούμε από εκεί. Εμφανίζεται το μήνυμα προτροπής για να επιλέξουμε ένα πλήκτρο ώστε να εγκαταστήσετε τα Windows XP. Πατάμε ένα πλήκτρο και μόλις βγει η μπλε οθόνη, στο κάτω μέρος εμφανίζεται ένα μήνυμα που λέει «Πατήστε F6 για εγκατάσταση άλλων drivers SATA-RAID». Πατάμε το πλήκτρο F6 επανειλημμένα για να σιγουρευτούμε ότι τα καταφέραμε. Μόλις προχωρήσει η εγκατάσταση εμφανίζεται ένα μήνυμα το οποίο προτρέπει να πατήσουμε το πλήκτρο S και να προσθέσουμε τον driver. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, εμφανίζεται ένα μενού από τον οποίο επιλέγουμε τον driver για τα Windows XP. Πατάμε enter και συνεχίζουμε την εγκατάσταση. Τώρα ο δίσκος μας θα εμφανιστεί κανονικά και θα μπορέσουμε να διαμορφώσουμε τα partitions κλπ.

About Freegr network

Από το Blogger.