24Mbps

Χωρίς ποιότητα οι ADSL γραμμές στην Ελλάδα για νέες εφαρμογές

Οι απαιτήσεις των χρηστών, όσον αφορά στην ταχύτητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο, αυξάνονται διαρκώς, δεδομένου ότι οι νέες εφαρμογές που κάνουν την εμφάνισή τους στο Web, όπως π.χ. το YouTube, ή το IPTV (μετάδοση τηλεοπτικού περιεχομένου μέσω τηλεπικοινωνιακής σύνδεσης) έχουν ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις.
Σύμφωνα με το Δ. Μάλλα που αποτυπώνει στο 'Εθνος' την κατάσταση 'θεωρητικά, ταχύτητες της τάξεως των 24 Mbps που προσφέρουν οι υπάρχουσες γραμμές ADSL 2+ μπορούν να καλύψουν αυτές τις απαιτήσεις, όμως, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Οι ταχύτητες αυτές είναι θεωρητικές και επιτυγχάνονται μόνο υπό ιδανικές συνθήκες (ο χρήστης να βρίσκεται δίπλα στον τηλεπικοινωνιακό κόμβο του παρόχου, ο χαλκός που χρησιμοποιείται να είναι σχετικά «νεαρής» ηλικίας κ.ά.).
Το αποτέλεσμα είναι η ταχύτητα να είναι συνήθως λίγο πάνω από τα 10-12 Mbps στην καλύτερη περίπτωση, ενώ επιπλέον η ποιότητα της σύνδεσης να μην είναι η καλύτερη δυνατή. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν πλέον όλοι αρχίσει να κατανοούν ότι αυτό που μετρά σε μία ευρυζωνική σύνδεση δεν είναι μόνο η ποσότητα (ήτοι η ονομαστική ταχύτητα της σύνδεσης) αλλά και η ποιότητά της. Στην Ελλάδα, η ποιότητα των ευρυζωνικών συνδέσεων κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα, όπως τουλάχιστον προκύπτει από μία πρόσφατη έρευνα σε 42 χώρες, μεταξύ των οποίων και η δική μας, που πραγματοποίησαν ερευνητές των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Οβιέδο με τη χορηγία της Cisco.'
Η Ελλάδα βρέθηκε στην 25η θέση, κάτω από χώρες όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία, αλλά ταυτόχρονα υψηλότερα από κράτη με -θεωρητικά- καλύτερες τηλεπικοινωνιακές υποδομές, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Σύμφωνα με την έρευνα, η ποιότητα των συνδέσεων στην Ελλάδα μόλις που καλύπτει τις σημερινές ανάγκες. Την πρώτη θέση στην κατάταξη κατέκτησε η Ιαπωνία, η οποία είναι η μόνη χώρα που έχει τις υποδομές εκείνες για να προσφέρει ικανοποιητική εμπειρία στους πολίτες της όσον αφορά τη χρήση τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών επόμενης γενιάς, όπως είναι, για παράδειγμα, η μετάδοση τηλεοπτικού περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας, η τηλεδιάσκεψη και η ανταλλαγή μεγάλων αρχείων δεδομένων. Στη δεύτερη και τρίτη θέση βρέθηκαν η Σουηδία και η Ολλανδία.

About Freegr network

1 Post a Comment:

ΠΛΗΘΩΝ είπε...

Αν δεν τελειώσει το έργο με τις οπτικές ίνες δεν θα δούμε πραγματικές ταχύτητες στην Ελλάδα.
http://paikths.blogspot.com/

Από το Blogger.