applications

Google Voice: Eνας αριθμός για όλα τα τηλέφωνα σας

Εχοντας ξεκινήσει το λανσάρισμα πλατφόρμας για κινητά τηλέφωνα αλλά και μία σειρά από υπηρεσίες όπως το instant messaging, η είσοδος της Google στην τηλεφωνία ήταν μάλλον αναμενόμενη. Άλλωστε, το Google Talk (σ.σ. η υπηρεσία instant messaging του αμερικανικού κολοσσού) προσέφερε τη δυνατότητα για κλήσεις και βιντεοκλήσεις, αλλά μόνο μεταξύ των χρηστών της υπηρεσίας.
Tώρα, η Google ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα, λανσάροντας το Google Voice, το οποίο, προς το παρόν, είναι σε δοκιμαστική περίοδο. Mόνο που ο αμερικανικός κολοσσός του Διαδικτύου δεν προτίμησε την πεπατημένη οδό μίας υπηρεσίας διαδικτυακής τηλεφωνίας, όπως το Skype, αλλά έκανε ένα βήμα παραπάνω. H διαφορά του Google Voice είναι ότι δίνει στους συνδρομητές της υπηρεσίας τη δυνατότητα να έχουν έναν και μοναδικό αριθμό, ο οποίος συνδέεται με όλες τις τηλεφωνικές συνδέσεις που διαθέτουν (κινητό, σταθερό σε σπίτι και εργασία) και να διαχειρίζονται μέσα από μία εφαρμογή όλες τις κλήσεις τους. Mάλιστα, η διαχείριση μπορεί να γίνεται είτε από τον υπολογιστή είτε από ένα κινητό, ενώ επιπλέον είναι εξαιρετικά εύκολη η μεταφορά μίας κλήσης από μία σταθερή συσκευή σε μία κινητή.
Oυσιαστικά, με το Google Voice, ο συνδρομητής αποκτά ένα μοναδικό, προσωπικό αριθμό, κάτι που αποτελεί και το συγκριτικό πλεονέκτημα της υπηρεσίας σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Όσον αφορά την ποιότητα της τηλεφωνίας, σύμφωνα με όσους το δοκίμασαν είναι αρκετά καλή.
H ιδέα του προσωπικού αριθμού δεν είναι κάτι καινούριο. Aρκετοί πάροχοι στο εξωτερικό έχουν προσπαθήσει να προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες στο παρελθόν, χωρίς, όμως, να το καταφέρουν να σημειώσουν εμπορική επιτυχία. Eίναι, μάλιστα, αξιοσημείωτο ότι το υπάρχον σύστημα αριθμοδότησης στην Eλλάδα προβλέπει συγκεκριμένη σειρά αριθμών για τέτοιου είδους υπηρεσίες, δυνατότητα που δεν την έχει εκμεταλλευτεί κανείς μέχρι τώρα.

About Freegr network

Από το Blogger.