freegr.gr

O Internet Explorer 8 στον «πόλεμο των browser»

Tο χαμένο έδαφος στον χώρο των browser φιλοδοξεί να ανακτήσει η Microsoft με την κυκλοφορία του Internet Explorer 8, της νέας έκδοσης του δημοφιλούς προγράμματος πλοήγησης στο Internet, που σύμφωνα με την εταιρεία εξασφαλίζει μεγαλύτερα επίπεδα ασφάλειας και παρέχει μία σειρά νέων λειτουργιών για ακόμη μεγαλύτερη διευκόλυνση των χρηστών. Ο Internet Explorer 8 διατίθεται δωρεάν για «κατέβασμα» μέσα από την κεντρική ιστοσελίδα της Microsoft(www.microsoft.com) και είναι συμβατός με υπολογιστές που «τρέχουν» νόμιμα αντίγραφα των Windows. Η νέα έκδοση διατίθεται σε 25 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά.
Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση του προγράμματος ύστερα από δυόμισι χρόνια, από τον Αύγουστο του 2006 οπότε και είχε κυκλοφορήσει ο Internet Explorer 7. Σύμφωνα με την Microsoft, η νέα έκδοση παρέχει ενισχυμένη ασφάλεια στους χρήστες, όχι μόνο όσον αφορά υφιστάμενες αλλά και επερχόμενες απειλές στο διαδίκτυο.
Στο πλαίσιο αυτό, παρέχει στους χρήστες ειδική προειδοποίηση κάθε φορά που επιχειρούν να «κατεβάσουν» κάποιο αρχείο από «επικίνδυνες» ιστοσελίδες. Ταυτόχρονα, ο Internet Explorer 8 εξασφαλίζει και σημαντικά μεγαλύτερες ταχύτητες για τη διεκπεραίωση πολλών λειτουργιών, όπως είναι η εμφάνιση ιστοσελίδων.
Η Microsoft συμπεριέλαβε στη νέα έκδοση πολλά νέα χαρακτηριστικά, προκειμένου να καταστήσει το νέο Internet Explorer πιο ελκυστικό για τους χρήστες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να στρέφονται σε ανάλογα προγράμματα των ανταγωνιστών της.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η λειτουργία «Accelerators» η οποία επιτρέπει στους χρήστες να υλοποιούν μία σειρά δράσεων μέσω δημοφιλών διαδικτυακών υπηρεσιών, απλά «κλικάροντας» τη λέξη ή τη φράση που τους ενδιαφέρει. Επίσης, η νέα λειτουργία «Web Slices» παρέχει άμεση πρόσβαση και συνεχή ροή πληροφοριών από επιλεγμένα αγαπημένα site των χρηστών. Παράλληλα, οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιούν «ανώνυμες» αναζητήσεις, μέσω του «private mode», στις ιστοσελίδες που επισκέπτονται.
Μέχρι το 2004, o Internet Explorer κυριαρχούσε στην αγορά των browsers με μερίδιο αγοράς που ξεπερνούσε το 90%. Σήμερα η κατάσταση αυτή έχει αλλάξει δραματικά, καθώς οι χρήστες στρέφονται πλέον όλο και περισσότερα σε αντίστοιχα προγράμματα μεγάλων ανταγωνιστών της Microsoft που εισήλθαν στην αγορά, με το μερίδιο του Internet Explorer να κυμαίνεται στο 70%. Το βασικό αντίπαλο δέος είναι ο Firefox του Ιδρύματος Mozilla, που το μερίδιό του πλησιάζει πλέον το 20%, ενώ εντυπωσιακή πορεία ακολουθεί και το νεότευκτο Chrome της Google με 2,8%.

About Freegr network

Από το Blogger.