Τα στελέχη της Intel Corporation δήλωσαν ότι ο Νόμος του Moore, με εντυπωσιακά παραδείγματα του οποίου αποτελούν τα άλματα που υλοποίησε η Intel στις κατασκευαστικές τεχνολογίες των 32 και 22 νανομέτρων (nm), οδηγεί σε έναν ευρύτερο και γρηγορότερο ρυθμό "καινοτομίας και ενσωμάτωσης".
Οι μελλοντικοί επεξεργαστές Intel Atom, Core και Xeon καθώς και τα System on Chip (SoC) προϊόντα θα κάνουν τους υπολογιστές μικρότερους, εξυπνότερους, πιο ικανούς και πιο εύκολους στη χρήση. Για παράδειγμα, μεταξύ ενός πλήθους καινοτομιών που ετοιμάζονται, η Intel θα ενσωματώσει για πρώτη φορά γραφικά σε μερικά από τα μελλοντικά προϊόντα chip της εταιρείας.
"Οι ευκαιρίες που μας έδωσε ο Νόμος του Moore τα τελευταία 40 χρόνια επεκτείνονται πολύ παραπέρα από τις εντυπωσιακές βελτιώσεις στις επιδόσεις", δήλωσε ο Sean Maloney, executive vice president και general manager του Intel Architecture Group. "Ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός transistors κι επεξεργαστών που προσθέτουμε καθιστά δυνατή την ενσωμάτωση περισσότερων δυνατοτήτων και χαρακτηριστικών στους επεξεργαστές μας. Το γεγονός αυτό έχει εμπνεύσει ένα τεράστιο κομμάτι καινοτομίας σε ολόκληρη τη βιομηχανία, από την οποία επωφελούνται στην ουσία οι καταναλωτές, οι gamers κι οι επιχειρήσεις που αγοράζουν αυτούς τους βασισμένους στην τεχνολογία Intel υπολογιστές".
Επεξεργαστές Επόμενης Γενιάς – Westmere και Sandy Bridge
Στην ομιλία του στο Intel Developer Forum, ο Maloney παρουσίασε έναν βασισμένο στον επεξεργαστή Westmere υπολογιστή, που επεδείκνυε αυξημένη ανταποκριση σε απλές, καθημερινές εργασίες, όπως το Web-surfing με πολλά ανοιχτά παράθυρα. Επιπλέον, ο Westmere είναι ο πρώτος επεξεργαστής 32nm της Intel και αυτό έχει τεράστια ιστορική σημασία, αφού αποτελεί τον πρώτο Intel επεξεργαστή που ενσωματώνει γραφικά πάνω στον ίδιο τον επεξεργαστή. Εκτός από το ότι υποστηρίζει τις Τεχνολογίες Intel Turbo Boost και Intel Hyper-Threading, ο Westmere προσθέτει νέες προδιαγραφές Προηγμένoυ Προτύπoυ Κρυπτογράφησης (Advanced Encryption Standard - AES) για ταχύτερη κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση . Η κυκλοφορία του Westmere έχει δρομολογηθεί, ενώ έχουν ήδη αρχίσει να κατασκευάζονται τα wafers, για παραγωγή εσόδων κατά το τέταρτο τρίμηνο.
Μετά τον Westmere, η Intel θα συνεχίσει με επεξεργαστές 32nm, με την κωδική ονομασία "Sandy Bridge". Ο Sandy Bridge ενσωματώνει τους πυρήνες γραφικών έκτης γενιάς της Intel πάνω στο ίδιο κομμάτι πυριτίου (die) που λειτουργεί σαν πυρήνας του επεξεργαστή, και θα περιλαμβάνει επιτάχυνση για floating point, video και λογισμικό με έμφαση στον επεξεργαστή, που απαντάται πιο συχνά στις Media εφαρμογές. Ο Maloney έκανε επίδειξη ενός συστήματος βασισμένου στον Sandy Bridge με προβολή ενός μεγάλου φάσματος video και 3-D λογισμικού, θέλοντας να δείξει την "υγεία" μίας μελλοντικής σειράς προϊόντων σε πρώιμο στάδιο.
IDF 2009: Westmere και Sandy Bridge
Τρίτη, Οκτωβρίου 06, 2009
22nmSRAM
,
τεχνολογία
,
freegr.gr
,
hardware
,
Intel
,
news
,
SandyBridge
,
tech
,
Turboboost
,
westmere
0 Post a Comment:
Δημοσίευση σχολίου