τεχνολογία

Ξεχάστε τα Megapixels λέει και η LG, έμφαση στο f και τον αισθητήρα

Πίσω, στα βασικά, μας επιστρέφει η LG παραθέτοντας σειρά πληροφοριών «για την τέχνη και την επιστήμη της δημιουργίας οπτικών εικόνων», στην προσπάθειά της να αποδείξει ότι το LG G4 πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί «το καλύτερο φωτογραφικό smartphone της αγοράς». 
Μπορεί να είναι κι έτσι, δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι ανάλογα μαθήματα έχουν παραδώσει κατά καιρούς, HTC και Samsung, όταν ξεκινούσαν την προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν το υψηλό κόστος των smartphone τους με το επιχείρημα ότι είναι ικανά να υποκαταστήσουν μια -έστω compact- φωτογραφική μηχανή. 
Στο ερώτημα αν είναι δυνατόν ένα smartphone να υποκαταστήσει μια καλή φωτογραφική μηχανή, οι απόψεις συνεχίζουν να διαφέρουν: κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβεί, άλλοι εκθειάζουν το εντυπωσιακό αποτέλεσμα και κάποιοι τρίτοι, θυμίζουν ότι δεν κάνει η μηχανή τον καλό φωτογράφο...

Ας δούμε όμως τι μας μαθαίνει η LG. Σε έγγραφο που δημοσιοποιεί με τίτλο «Η φωτογραφία στην εποχή των smartphones» κάνει αρχικά λόγο για τις παραμέτρους που είναι πιο σημαντικές από τα Megapixel (αν και όλοι γνωρίζουμε πως οι κατασκευαστές θα πρέπει να μοιραστούν την ευθύνη για την έμφαση που οι ίδιοι έδιναν στον αριθμό των pixel). Η HTC έκανε το ίδιο μάθημα (όπως και η Nokia) όταν έλεγε ότι «δεν είναι όλα τα pixel ίδια». 

  • Δεν είναι όλα τα pixel ίδια, σταματήστε να μετράτε Mpixel, λέει η HTC
  • Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
  • Και η Samsung δίνει προτεραιότητα στην λήψη φωτογραφιών και έχει εξοπλίσει τα νέα Galaxy S6 με φακούς με διάφραγμα f1,9 που επιτρέπουν να περάσει περισσότερο φως και αισθητήρες υψηλής ανάλυσης για να το καταγράψουν, με καλύτερη αντίθεση χρωμάτων που καταγράφεται δυναμικά με το HDR σε πραγματικό χρόνο (λήψη με δυναμικό εύρος ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερη αντίθεση των χρωμάτων από τις φωτεινές προς τις σκοτεινές περιοχές) και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας OIS για να περιορίζεται η θαμπάδα που προκαλείται από την κίνηση καθώς και το "IR Detect White Balance"που αναφέρεται στην δυνατότητα της συσκευής να αναπροσαρμόζει την απόδοση του φωτισμού διακρίνοντας αυτόματα πότε η φωτογράφιση γίνεται σε εσωτερικό και πότε σε εξωτερικό χώρο.
Τώρα, η LG μας μιλά για το διάφραγμα και το μέγεθος του αισθητήρα, με παράδειγμα το νεότερο high end smartphone της, το LG G4.

About Freegr network

Από το Blogger.