ειδήσεις

Η Symantec διασφαλίζει συσκευές Internet of Things

Η Symantec επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων ασφάλειας που διαθέτει, με νέο Embedded Critical System Protection, σχεδιασμένο για να υποστηρίξει τις συσκευές IoT ενάντια σε επιθέσεις zero-day.
Η Symantec ανακοίνωσε ότι διασφαλίζει πάνω από ένα δισεκατομμύριο συσκευές Internet of Things (IoT), στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα πάντα, από τηλεοράσεις και αυτοκίνητα μέχρι smart meters και υποδομές ζωτικής σημασίας. Με τις συσκευές IoT να αναμένεται να φτάσουν τα 25 δισεκατομμύρια το 2020, η Symantec ηγείται της προσπάθειας για την προστασία των καταναλωτών από επιθέσεις στις συνδεδεμένες στο διαδίκτυο συσκευές τους.«Ενώ η καινοτομία του IoT και η υιοθέτηση της συνεχίζει να αυξάνεται, αυτό προκαλεί ταυτόχρονα και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για νέους κινδύνους ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και είναι και το επόμενο εμπόδιο που πρέπει να νικηθεί. Στην αυτοκινητοβιομηχανία, οι hackers έχουν καταφέρει να κατευθύνουν κυριολεκτικά το αυτοκίνητο και να «χτυπούν τα φρένα» απλά από τα πληκτρολόγια τους», δήλωσε ο Shankar Somasundaram, Senior Director of Internet of Things Security, της Symantec. «Η Symantec συνεργάζεται με κατασκευαστές της αυτοκινητοβιομηχανίας, του βιομηχανικού ελέγχου, καθώς και τις βιομηχανίες ημιαγωγών, πέραν από τις υφιστάμενες συνεργασίες στην αγορά της υγειονομικής περίθαλψης και της λιανικής πώλησης».
Στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της για Unified Security, η Symantec επενδύει στην παροχή των πιο ολοκληρωμένων λύσεων ασφάλειας IoT  της παγκόσμιας βιομηχανίας. Η προσέγγιση αυτή περιλαμβάνει τον έλεγχο ταυτότητας, την ασφάλεια της συσκευής, αλλά και analytics και διαχείριση που θα βοηθήσουν στην εφαρμογή πρόληψης από ηλεκτρονικές επιθέσεις, σε αυτοκίνητα, ιατρικές συσκευές, βιομηχανικά συστήματα ελέγχου, καθώς και αμέτρητα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης όπως διαβάζουμε καθημερινά στις ειδήσεις. Το  χαρτοφυλάκιο IoT τεχνολογίας της Symantec περιλαμβάνει:
  • Ασφάλεια συσκευών με το Embedded Critical System Protection της Symantec: Η καινούρια λύση της Symantec προστατεύει τις συσκευές IoT, κλειδώνοντας το ενσωματωμένο στη συσκευή λογισμικό, για την πρόληψη και την προστασία από επιθέσεις zero-day. Η Symantec έχει υπογράψει ήδη συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία Wincor, τον κορυφαίο πάροχο στον τομέα των λύσεων και υπηρεσιών πληροφορικής στην λιανική τραπεζική, καθώς και στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, μαζί με άλλους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων και αυτοκινητιστικών  οικοσυστημάτων.
  • IoT Roots of Trust και Πιστοποιητικά Συσκευών: Η Symantec συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους παρόχους chip και κρυπτογραφικών βιβλιοθηκών, συμπεριλαμβανομένης της Texas Instruments και wolfSSL, προκειμένου να ενσωματώσει την ασφάλεια σε επίπεδο υλικού. Οι συνεργασίες αυτές συνδυάζουν τα κορυφαία πιστοποιητικά της Symantec (Certificate Authority) με τις ενσωματωμένες μηχανές των εταίρων για τη δημιουργία νέων “Roots of Trust” (Ρίζες εμπιστοσύνης), τους θεμέλιους λίθους  για την ασφάλεια και την κρυπτογράφηση των συσκευών και τον έλεγχο γνησιότητας των πληροφοριών.
  • Πιστοποιητικά υπογραφής κώδικα και ασφαλής υπηρεσίες App: Η Symantec, για να εξασφαλίσει ότι επιτρέπεται η εκτέλεση κώδικα σε συσκευές IoT,  παρέχει πιστοποιητικά υπογραφής κώδικα καθώς και μία cloud based υπηρεσία signing- as-a-Service για διάφορες μορφές κώδικα που σχετίζονται με το IoT.
Στα μελλοντικά της  σχέδια, η Symantec  σκοπεύει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την ασφάλεια του IoT , παρουσιάζοντας νέες τεχνολογίες, όπως μία δικτυακή πύλη IoT για τη διαχείριση όλου του εύρους ασφαλείας του IoT μέσα από ένα ενιαίο περιβάλλον εργασίας, καθώς και αναλυτικά στοιχεία για την πρόληψη ασφάλειας και τον εντοπισμό των ανωμαλιών που μπορεί να υποδεικνύουν επιθέσεις σε δίκτυα IoT.

About Freegr network

Από το Blogger.