τεχνολογία

Οι τάσεις στην τεχνολογία για το 2016

Η LG Electronics θεωρεί ότι η καινοτομία, η έξυπνη τεχνολογία, η εργονομία και η αυξημένη συνδεσιμότητα θα αποτελέσουν τα βασικά χαρακτηριστικά των τεχνολογιών τάσεων για το 2016.Μέσα στο 2015 είδαμε μια σειρά από καινοτόμα προϊόντα να κερδίζουν σταδιακά την προτίμηση των καταναλωτών, καθώς τους έπεισαν ότι μπορούν να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη.Η LG Electronics αναμένει ότι η δυναμική αυτή θα ενισχυθεί το 2016. Νέες έξυπνες τεχνολογίες, όπως το ΙοΤ, ή προϊόντα, όπως τα wearables, θα συνεχίσουν να αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τις έξυπνες συσκευές, αλλά και το πώς αυτές επικοινωνούν μεταξύ τους. Η smart πλατφόρμα της LG είναι έτοιμη να υποστηρίξει μια σειρά από προηγμένες λύσεις, προϊόντα και εφαρμογές, που θα κερδίσουν μία θέση στη ζωή των καταναλωτών, κτίζοντας ένα ανθρωποκεντρικό οικοσύστημα το οποίο θα ενσωματώνει και διευκολύνει πολλές καθημερινές τους συνήθειες.
Τα smartphones θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο επίκεντρο, έχοντας πλέον καταφέρει να κάνουν τους καταναλωτές να αναρωτιούνται πώς θα ήταν η ζωή τους χωρίς αυτά. Νέες συσκευές, όπως το LG V10, συνεχίζουν να διευρύνουν τα όρια του τι θεωρείται εφικτό και τι όχι. Οι καινοτομίες τόσο στο λογισμικό όσο και στο hardware συνεχίζουν να ξεπερνούν τα όρια του τι θεωρούνταν κάποτε πιθανό.
LG-V10-official screen
Από mobile εφαρμογές για την τράπεζα μέχρι λειτουργίες παρακολούθησης για την υγεία, η νέα χρήση της κινητής τηλεφωνίας και των smartphones επαναπροσδιορίζεται σχεδόν καθημερινά. Με τα smartphones να έχουν ζωτική σημασία σε τόσους πολλούς τομείς της σύγχρονης ζωής, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν αφήνουν ποτέ τις συσκευές από τα μάτια τους. Η αυξανόμενη ‘δέσμευση’ πολλών χρηστών με τα κινητά τους ενέπνευσε την LG να δημιουργήσει το V10, ένα smartphone εξοπλισμένο με προηγμένα χαρακτηριστικά, ισχυρή κάμερα και δευτερεύουσα οθόνη.
Νέες εφαρμογές, ευελιξία στη συνδεσιμότητα, αλλά και καινοτομίες στο hardware, ενισχύουν τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των smartphones της LG, που αποτελούν πλέον μικρούς κόμβους multimedia, καλύπτοντας τις ανάγκες ακόμη και του πιο απαιτητικού χρήστη που, είτε πρόκειται για φοιτητή, είτε για επαγγελματία.
Στην κατηγορία των wearables, προϊόντα όπως το LG Watch 2nd Edition, θα βοηθήσουν τους καταναλωτές να προσαρμόσουν την έξυπνη τεχνολογία στις προσωπικές τους προτιμήσεις και να δημιουργήσουν μια εντελώς διαφοροποιημένη εμπειρία χρήσης.
LG-Watch-Urbane-2nd-Edition-01
Το 2016, μπορεί να αποδειχθεί χρονιά-σταθμός για τα wearables καθώς, οι ‘φουτουριστικές’ συσκευές που μέχρι σήμερα θα ήθελε κάποιος να αποκτήσει, μπορούν να περάσουν στην κατηγορία των απαραίτητων εργαλείων, τα οποία έρχονται να αναβαθμίσουν την καθημερινή του ζωή.
Επιπλέον, η εταιρεία μέσω της τεχνολογίας ΙοΤ διευρύνει ακόμα περισσότερο το portfolio της μέσα στο 2016, μπαίνοντας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στα σπίτια πολύ περισσότερων καταναλωτών. Με εφαρμογές και χαρακτηριστικά όπως το HomeChat, το NFC Tag-On και το SmartThinQ οι καταναλωτές μπορούν να μετατρέψουν το σπίτι τους σε ένα «φιλικό προς τον χρήστη» smart home.
Τέλος, η LG συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα AllJoyn του οργανισμού AllSeen Alliance προκειμένου να ενισχύσει τη συνδεσιμότητα και διαλειτουργικότητα μεταξύ των έξυπνων συσκευών της καθώς και συσκευών από άλλους κατασκευαστές. Η σημαντική συνεργασία της LG με άλλα μέλη του AllSeen Alliance εγγυάται ότι οι καταναλωτές θα αποκομίσουν τα πλήρη οφέλη της τεχνολογίας IoT ανεξάρτητα από το brand της επιλογής τους.
LG_Curved OLED_77EG9700_2
Το 2016 θα αποδειχθεί επίσης σημαντικό και για την τεχνολογία οθόνης OLED. Η μείωση στις τιμές των OLED τηλεοράσεων αναμένεται να τις φέρει πολύ πιο κοντά στις οικονομικές δυνατότητες του μέσου καταναλωτή, ο οποίος θα έχει πλέον την ευκαιρία να αποκτήσει την πιο προηγμένη τεχνολογία της αγοράς με κόστος παρόμοιο με εκείνο μιας καλής LCD τηλεόρασης. Ήδη, οι OLED ξεπέρασαν το φράγμα των 2000 δολαρίων, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στο 2016 οι τιμές τους να πέσουν και κάτω από τα 1000 δολάρια.

About Freegr network

Από το Blogger.