Επιμέλεια: Παναγιώτης Μαρκίδης
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του Würzburg και το πανεπιστήμιο Nottingham-Trent δείχνει ότι η μανία να ελέγχουμε συνεχώς τα κινητά μας τηλέφωνα θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα του «φόβου μην χάσουμε κάτι» (Fear Of Missing Out - FOMO) όταν δεν είμαστε online.
«Όσο περισσότερο οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν το κινητό τους, τόσο πιο πολύ φοβούνται μήπως χάσουν κάτι, όταν δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό. Είναι δύσκολο να πούμε τι προκαλεί τι: Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το τηλέφωνό τους περισσότερο, επειδή φοβούνται μήπως χάσουν κάτι ή το χρησιμοποιούν τόσο πολύ που ανησυχούν ότι κάτι χάνουν;», σχολίασε η Astrid Carolus από το πανεπιστήμιο του Würzburg.
Επίσης, η μελέτη διαπίστωσε ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε τα τηλέφωνά μας, τόσο πιο πολύ αγχωνόμαστε. Αλλά παραδόξως, όταν οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν σχετικά με τη συνολική ευτυχία τους δεν υπήρχε καμία διαφορά μεταξύ «ελαφρών» και «βαρέων» χρηστών. Έτσι, η πίεση που προκαλείται από τη χρήση smartphones δεν φαίνεται να έχει σημαντική επίδραση στην ευημερία μας γενικότερα.
Παράλληλο πείραμα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Kaspersky Lab έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που έμειναν μόνοι τους σε μια αίθουσα αναμονής άντεξαν κατά μέσο όρο μόλις 44 δευτερόλεπτα, πριν αγγίξουν το smartphone τους. Οι άνδρες δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν ούτε καν το μισό αυτού του χρόνου, περιμένοντας κατά μέσο όρο μόλις 21 δευτερόλεπτα, σε σύγκριση με τις γυναίκες που άντεξαν 57 δευτερόλεπτα.
Home / ειδήσεις /
freegr /
mobility /
news tech /
smartphone /
tech
/ H αλόγιστη χρήση του κινητού, μας αγχώνει....
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 Post a Comment:
Δημοσίευση σχολίου