τεχνολογία

Φακέλους στο Start Menu και εγκατάσταση με Cortana στα Windows 10

Στα κινητά με λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8.1 Update 1 και νεώτερο, υπάρχει ήδη η δυνατότητα να δημιουργεί ο χρήστης φακέλους στο Start Menu. Η νέα μεγάλη ενημέρωση των Windows 10, το Creators Update πρόκειται να φέρει αυτή τη δυνατότητα και στο PC Start Menu. Το χαρακτηριστικό αυτό υπάρχει ήδη στην έκδοση 14997 για insiders, που διέρρευσε την ημέρα των Χριστουγέννων. Η έκδοση αυτή περιείχε και άλλες βελτιώσεις όπως νέο σχεδιασμό στο παράθυρο των ρυθμίσεων, υποστήριξη για θέματα, καρφίτσωμα καρτελών στον Edge, μείωση της μπλε ακτινοβολίας και άλλα. Το νέο αυτό χαρακτηριστικό λειτουργεί όπως ακριβώς και στα Windows Phones. Απλώς τραβάς ένα tile πάνω από ένα άλλο στο Start Menu και δημιουργείται ένας φάκελος. 
 Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα windowscentral ακόμα ένα χαρακτηριστικό το οποίο θα φέρει το νέο Creators Update, θα είναι η ενσωμάτωση της Cortana στη διαδικασία εγκατάστασης των Windows 10 και θα υποστηρίζει και φωνητικές εντολές. Η Cortana θα περιμένει εντολές όπως "Επόμενο" και θα μας πληροφορεί για την εξέλιξη της εγκατάστασης. 
 Η είδηση αυτή δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη αφού η Microsoft έχει βάλει στόχο για την Cortana να μπορεί να ανταγωνιστεί το Amazon Echo και το Google Home. Η κατασκευή μίας συσκευής με Windows 10 αλλά χωρίς οθόνη θα παρουσίαζε μία δυσκολία στην εγκατάστασή της αν δεν υπήρχε η δυνατότητα φωνητικών εντολών. Η Microsoft φαίνεται επίσης να βελτιώνει τις οθόνες εγκατάστασης για συσκευές με οθόνες και να τις εμπλουτίζει με νέες επιλογές όπως η δυνατότητα ενεργοποίησης των φωνητικών εντολών και η ρύθμιση της έντασης της φωνής, αλλά και την απενεργοποίηση της βοήθειας από την Cortana.

About Freegr network

Από το Blogger.