ειδήσεις

Ταχύτητες έως και 2.4GB/sec υπόσχεται το UFS 3.0

Η JEDEC Solid State Technology Association, ετοιμάζεται να παρουσιάσει την έκδοση 3.0 του προτύπου UFS (Universal Flash Storage), το οποίο υπόσχεται φορητές συσκευές με αποθηκευτικά μέσα που θα προσφέρουν διπλάσιες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. 
Στους ηλεκτρονικούς μας υπολογιστές, έχουμε πλέον αντιληφθεί το πόσο σημαντική είναι η ταχύτητα του κύριου αποθηκευτικού μέσου, με την πλειοψηφία από εμάς να επιλέγει και να προτείνει αποθηκευτικά μέσα τύπου SSD, τουλάχιστον για το λειτουργικό σύστημα και τα συχνά χρησιμοποιούμενα προγράμματά μας. Με τα smartphones και τα tablets να είναι ουσιαστικά μικροί φορητοί υπολογιστές, η ταχύτητα του αποθηκευτικού μέσου είναι εξίσου σημαντική. 
Το πρότυπο UFS ήρθε να προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση, αλλά και σημαντικά υψηλότερες ταχύτητες έναντι του προτύπου eMMC(embedded multi-media card), τόσο σε σειριακή όσο και σε τυχαία προσπέλαση των δεδομένων που βρίσκονται αποθηκευμένα στο smartphone ή το tablet μας. Τα τελευταία χρόνια, οι κατασκευαστές συσκευών υψηλών επιδόσεων, επιλέγουν όλο και συχνότερα ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής τους να είναι τύπου UFS 2.0 ή 2.1, το οποίο σημαίνει θεωρητικά ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων οι οποίες φτάνουν τα 1.2GB/sec. 
 Στο δεύτερο μισό του 2018, ο αποθηκευτικός χώρος των κορυφαίων smartphones και tablets αναμένεται να γίνει ακόμα ταχύτερος, χάρη στην έκδοση 3.0 του UFS, η οποία θα προσφέρει αποθηκευτικά μέσα με θεωρητικές ταχύτητες που θα φτάνουν τα 2.4GB/sec. Κάτι τέτοιο σημαίνει, ακόμα ταχύτερα smartphones και tablets, τα οποία θα μπορούν να φορτώνουν πολύ πιο γρήγορα μεγάλες iOS και Android εφαρμογές, επιτρέποντας την καλύτερη αξιοποίηση των σύγχρονων πολυπύρηνων επεξεργαστών.

About Freegr network

Από το Blogger.