5G

Οι καταναλωτές θέλουν το 5G ως πληρωμένη υπηρεσία

Υψηλές απαιτήσεις από τα δίκτυα επόμενης, πέμπτης, γενιάς (5G) έχουν ήδη οι καταναλωτές. Με τις πρώτες εμπορικές δοκιμές για το επόμενο βήμα της παγκόσμιας συνδεσιμότητας, τα δίκτυα 5G, να βρίσκονται σε εξέλιξη, οι χρήστες δημιουργούν τη δική τους ατζέντα για τα νέα δίκτυα. Και μάλιστα, είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν, για να λάβουν μια βελτιωμένη εμπειρία συνδεσιμότητας. Σε τεχνικό επίπεδο, οι χρήστες βλέπουν το 5G ως μέσο για την επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων συνδεσιμότητας. Σύμφωνα με έρευνα της MATRIXX Software, σχεδόν το 70% των χρηστών κινητής τηλεφωνίας σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία παραπονιέται ότι η συνδεσιμότητα που εξασφαλίζουν τα δίκτυα 4G είναι πολύ αργή, δεν είναι διαθέσιμη παντού και οι συνδέσεις δεν είναι αξιόπιστες.
Η έρευνα αποκαλύπτει ότι το ένα τρίτο των χρηστών, το 33%, εκφράζει την πεποίθηση ότι το 5G θα είναι η απάντηση στα ζητήματα συνδεσιμότητας τους. Εξ αυτών, το 87% σχεδιάζει να αναβαθμίσει το κινητό του τηλέφωνο σε μια συσκευή με δυνατότητα 5G. Μάλιστα, το 78% είναι διατεθειμένο να πληρώσει περισσότερα για τις κινητές συσκευές με δυνατότητα 5G. Στο μεταξύ, το 88% απαντά ότι είναι πρόθυμο να πληρώσει περισσότερα για να έχει πρόσβαση σε δίκτυο 5G.
Αλλαγή παρόχουΤην επιθυμία των καταναλωτών για γρήγορο και χωρίς “κενά” Διαδίκτυο υπογραμμίζει έτερο εύρημα της έρευνας, σύμφωνα με το οποίο το 76% δηλώνει διατεθειμένο να αλλάξει πάροχο, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε συνδεσιμότητα 5G. Πάντως, υπάρχει και ένα ποσοστό 16% των καταναλωτών που δηλώνει ότι το 5G δεν θα λύσει τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε θέματα συνδεσιμότητας και ως εκ τούτου, δεν προτίθεται να πληρώσει περισσότερα, για να έχει πρόσβαση σε συσκευές και υπηρεσίες 5G.
“Οι απαντήσεις των καταναλωτών στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους φορείς εκμετάλλευσης: σε μια βιομηχανία, αυτήν των Τηλεπικοινωνιών, που αγωνίζεται να κρατήσει τους πελάτες της εν μέσω της ενοποίησης και του ανταγωνισμού από ψηφιακούς παίκτες MVNOs και OTT, το 5G προσφέρει μια πραγματική ευκαιρία για ισχυρή προστιθέμενη αξία στον καταναλωτή”, αναφέρουν οι αναλυτές της MATRIXX Software.
Οι ίδιοι σημειώνουν, σχολιάζοντας τα ευρήματα της έρευνας, ότι η ταχύτητα που εξασφαλίζουν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας δεν είναι σήμερα το μόνο ζητούμενο. “Οι πάροχοι, που θα κερδίσουν την κούρσα του 5G, είναι αυτοί που θα προσφέρουν μια εντελώς νέα εμπειρία, αλλάζοντας άρδην την εικόνα για το τι είναι διαθέσιμο στους καταναλωτές σήμερα”, τονίζει η εταιρεία στη σχετική ανάλυσή της.
Η έρευναΗ έρευνα της MATRIXX Software πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 4.000 χρηστών κινητής τηλεφωνίας, ηλικίας μεταξύ 18 και 65 ετών, στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία και είχε ως στόχο να διαπιστώσει πόση αξία αποδίδουν οι καταναλωτές στα δίκτυα επόμενης γενιάς.
Πηγή: ΣΕΠΕ

About Freegr network

Από το Blogger.