ειδήσεις

Αποτελέσματα αξιοπιστίας των HDD της Backblaze

Η cloud storage εταιρεία Backblaze, δημοσιεύει για 5η συνεχόμενη χρονιά τα πολύ χρήσιμα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της και αφορούν στην αξιοπιστία των Hard Drives της εταιρείας. Μπορεί οι περισσότεροι ethusiasts να δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους SSD (Solid State Drives), όμως οι μηχανικοί δίσκοι (HDD) είναι ακόμα απαραίτητοι για τη λειτουργία μικρών και μεγάλων data centers ή ακόμα για την αποθήκευση αρχείων ή δημιουργία back ups για τους απλούς χρήστες. Τα στατιστικά δεδομένα της Backblaze για πολλούς αποτελούν οδηγό για την αγορά ενός αξιόπιστου HDD. Τα φετινά αποτελέσματα αφορούν περισσότερους από 100.000 σκληρούς δίσκους και μας δείχνουν μοντέλα με 0% ποσοστά αποτυχίας, ωστόσο πρόκειται για ένα πολύ μικρό δείγμα και δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά υπόψη.
 Εξάλλου η ίδια η Backblaze προτείνει να λαμβάνουμε υπόψη μας μόνο τα στατιστικά δεδομένα από τα μοντέλα με περισσότερες από 50.000 drive days λειτουργίας και από αυτά που το δείγμα υπερβαίνει τους 500 δίσκους. Ο Seagate 10TB (model: ST10000NM0086) συνεχίζει να εντυπωσιάζει με ποσοστό αποτυχίας μόλις 0,33% για το 2018 και μέσο όρο 0,45% (περίοδος λειτουργίας 2017 - 2018), όμως η HGST εξακολουθεί να έχει την καλύτερη συνολική εικόνα με ποσοστά αποτυχίας πάντα κάτω του 1%. 
Παράλληλα με τα ετήσια στατιστικά δεδομένα η εταιρεία δημοσίευσε και συγκριτικά δεδομένα της προηγούμενης τριετίας, καθώς και τα αντίστοιχα δεδομένα από το 2013 (αρχή δημοσίευσης δεδομένων) μέχρι σήμερα. Συγκριτικά με το τα προηγούμενα έτη παρατηρείται μια σταθερή μείωση του γενικού ποσοστού αποτυχίας, παρά την αύξηση του μέσου όρου χωρητικότητας ανά δίσκο (2016: 4,5 TB, 2018: 7,7 TB).

About Freegr network

Από το Blogger.