τεχνολογία

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ανέπαφες συναλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Η Visa και η Planeta Informatica ανακοίνωσαν το λανσάρισμα νέας τεχνολογίας που επιτρέπει στους παρόχους Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να εφαρμόσουν τις ανέπαφες συναλλαγές ταχύτερα, ευκολότερα και με πολύ χαμηλότερο κόστος. Η τεχνολογία της Visa, Secure Access Module (SAM) διευκολύνει τους οργανισμούς και τους παρόχους να ξεκινήσουν να προσφέρουν στους επιβάτες τη δυνατότητα ανέπαφων συναλλαγών με κάρτα, κινητό τηλέφωνο ή τη wearable συσκευή, χωρίς το κόστος της αντικατάστασης των σημερινών πυλών ή του τερματικού εξοπλισμού. Οι ανέπαφες συναλλαγές διαμορφώνουν το μέλλον της μαζικής μετακίνησης σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, βοηθώντας τους επιβάτες να εξοικονομήσουν πολύτιμο χρόνο εξαλείφοντας την ανάγκη να παραμείνουν στην ουρά για να αγοράσουν ή να φορτώσουν ξανά ένα εισιτήριο. 
Για τους παρόχους που έχουν επενδύσει πρόσφατα σε νέες πύλες και τερματικό εξοπλισμό, η τεχνολογία Visa SAM μπορεί να είναι μια οικονομικά αποδοτική λύση για να προσφέρουν τα πλεονεκτήματα της εμπειρίας ανέπαφων συναλλαγών στον τομέα της μετακίνησης, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της εμπειρίας του χρήστη, της αύξησης της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και της μείωσης των συνολικών εξόδων. Αντί να εγκαθιστούν νέες πύλες ή τερματικό εξοπλισμό, οι φορείς μπορούν να εγκαταστήσουν την τεχνολογική λύση της Visa, Secure Access Module (SAM), η οποία βασίζεται σε ασφαλή τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών EMV, απευθείας σε υπάρχοντα συστήματα, μειώνοντας σημαντικά το κόστος και τον χρόνο εφαρμογής. Το Secure Access Module της Visa είναι η πρώτη τεχνολογία αυτής της κατηγορίας για τις υπηρεσίες Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, η οποία είναι διαθέσιμη σε όλους τους συνεργάτες της Visa Ready, καθιστώντας εύκολη την εγκατάσταση της από άλλες εταιρείες ώστε να την ενσωματώσουν στις υπηρεσίες τους. 
 “Πρόκειται για μια μετασχηματιστική εξέλιξη για τους φορείς δημόσιας μετακίνησης που επιθυμούν να βελτιώσουν τις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού και να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος, καταργώντας την ανάγκη για εισιτήρια και την ανανέωση/επαναφόρτιση των καρτών”, δήλωσε ο Nick Mackie, Global Head of Urban Mobility, για τη Visa. “Μέσα από τη συνεργασία μας με την Planeta Informatica, πρωτοπορούμε για να επιταχύνουμε τη μετάβαση στις ανέπαφες συναλλαγές στις μετακινήσεις, η διαδικασία προς τη μετάβαση αυτή εξελίσσεται σταδιακά και με ασφαλή τρόπο, παράλληλα με την εξοικονόμηση χρόνου και κόστους για τους παρόχους καθώς καταργούμε τα εμπόδια για την αντικατάσταση, ενδεχομένως, χιλιάδων συστημάτων επικύρωσης εισιτηρίων”. “Η νέα τεχνολογία Visa SAM συνδυάζει τα 15 χρόνια εμπειρίας μας στις δημόσιες συγκοινωνίες με το πλαίσιο Mass Transit Transaction (MTT) ένα καινοτόμο πλαίσιο πληρωμών που λανσάρισε η Visa το 2017. Εργαστήκαμε επιμελώς με τη Visa για να κατασκευάσουμε την καλύτερη τεχνολογική λύση προσθέτοντας τη δυνατότητα αποδοχής ανέπαφων συναλλαγών (EMV contactless), πάνω στα υπάρχοντα συστήματα πληρωμών χωρίς να είναι απαραίτητο να αντικατασταθεί η υποδομή των ηλεκτρικών εισιτηρίων”, δήλωσε ο Artur Costa, CEO of Planeta Informática. Στην παγκόσμια μελέτη που ανατέθηκε από την Visa, με θέμα “Το μέλλον των μεταφορών: Η μετακίνηση στην εποχή των μεγαλουπόλεων”, η Visa διαπίστωσε ότι η πολυπλοκότητα της πληρωμής είναι συχνά ένα σημείο απογοήτευσης μεταξύ των ατόμων που μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σήμερα, λύσεις όπως οι ανέπαφες συναλλαγές οι οποίες κάνουν τις πληρωμές ευκολότερες, θα μπορούσαν να συμβάλουν καίρια στην αύξηση των μετακινήσεων και της ικανοποίησης των επιβατών μελλοντικά. Οι επιβάτες ανέφεραν ότι η μέση χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα αυξανόταν κατά 27% εάν ήταν ευκολότερος ο τρόπος πληρωμής, ενώ το 47% δήλωσε ότι η ανάγκη απόκτησης διαφορετικών εισιτηρίων για τα διαφορετικά μέσα μετακίνησης είναι ένα ζήτημα. 
 Η κυκλοφορία του Visa SAM βασίζεται στην εμπειρία της Visa, βοηθώντας τους παρόχους σε όλο τον κόσμο να βρουν τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο αντιμετώπισης των αυξανόμενων πιέσεων στην υπάρχουσα υποδομή τους, επενδύοντας ταυτόχρονα στις τεχνολογίες που θα τους εξυπηρετήσουν στο μέλλον. Μόνο το προηγούμενο έτος, η Visa βοήθησε να λανσαριστούν λύσεις ανέπαφων συναλλαγών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε 20 πόλεις σε 12 χώρες, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη περισσότερα από 150 έργα. Η Visa και η Planeta Informatica συνεργάζονται με την Ingenico Group για την υλοποίηση του Visa SAM στο πλαίσιο της έναρξης της υπηρεσίας ανέπαφων συναλλαγών στο Μετρό του Rio στα τέλη Απριλίου. “Η Ingenico χαιρετίζει την έναρξη λειτουργίας του Visa Secure Access Module από την Planeta και τη Visa, χτίζοντας πάνω στα υπάρχοντα ανέπαφα τερματικά της Ingenico. 
Αυτό αντικατοπτρίζει την ποικιλία λύσεων στον τομέα των πληρωμών των παρόχων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που ξεκινούν από συστήματα πληρωμών και φτάνουν στις πιο ολοκληρωμένες λύσεις που περιλαμβάνουν τις εξατομικευμένες πύλες πληρωμών (dedicated gateways) με δυνατότητες επέκτασης” δήλωσε ο Venceslas Cartier, Enterprise Retail Head of Transportation at Ingenico Group. “Προσβλέπουμε στη συνεχή συνεργασία μας με την Planeta και τη Visa, η οποία θα συνεπάγεται και την παροχή τερματικών ανοιχτών πληρωμών τελευταίας γενιάς, να βελτιώσουν τις μετακινήσεις των επιβατών”.

About Freegr network

Από το Blogger.