freegr

Windows 10 επιδιορθώστε το πρόβλημα στον ήχο

Το τελευταίο Patch Tuesday περιελάμβανε την KB4489899 μια νέα αθροιστική ενημερωμένη έκδοση για το λειτουργικό Windows 10 October 2018 Update.
Η ενημέρωση KB4489899 έφερε πολλές σημαντικές αλλαγές. Δεν επιδιόρθωσε μόνο το zero day των Windows 10, αλλά και προβλήματα που υπήρχαν στις επιδόσεις παιχνιδιών.
Εκτός όμως από τα παραπάνω ωραία, η νέα αθροιστική ενημέρωση έφερε και ένα επιπλέον πρόβλημα στα Windows. Αυτή τη φορά φαίνεται να επηρεάστηκε η απόδοση ήχου στους χρήστες που έχουν εγκαταστήσει περισσότερες από μία συσκευές ήχου.
Όπως εξηγεί η ίδια η Microsoft, οι εφαρμογές ήχου, ενδέχεται να σταματήσουν να λειτουργούν μετά την εγκατάσταση της αθροιστικής ενημέρωσης KB4489899, ​​επειδή το σύστημα είναι ρυθμισμένο να χρησιμοποιεί διαφορετικό ελεγκτή ήχου από τον προεπιλεγμένο.
After installing this update on machines that have multiple audio devices, applications that provide advanced options for internal or external audio output devices may stop working unexpectedly. This issue occurs for users that select an audio output device different from the “Default Audio Device”.
Με άλλα λόγια, αν στον υπολογιστή σας έχουν εγκατασταθεί περισσότερες από μία συσκευές ήχου, υπάρχει πιθανότητα να σταματήσουν να λειτουργούν, οι συσκευές ή οι εφαρμογές ήχου μετά την ενημέρωση. Η Microsoft αναφέρει ότι μπορεί να επηρεαστούν εφαρμογές/συσκευές όπως το Windows Media Player και το Realtek HD Audio Manager.
Ο τρόπος αντιμετώπισης είναι ο ίδιος ανεξάρτητα από το πρόγραμμα αναπαραγωγής ήχου που χρησιμοποιείτε. Σύμφωνα με την Microsoft, θα πρέπει να επιλέξετε την προεπιλεγμένη συσκευή ήχου που θέλετε να χρησιμοποιείτε ανά εφαρμογή. Αυτό είναι εφικτό μόνο μέσα από τα προγράμματα που τρέχετε, κι αν η εφαρμογή σας δεν διαθέτει τέτοιες ρυθμίσεις, δεν υπάρχει τρόπος να επιδιορθώσετε το πρόβλημα.
Στο Windows Media Player για παράδειγμα μπορείτε να διορθώσετε προσωρινά το σφάλμα, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.
Αρχικά θα πρέπει να επιλέξετε την προεπιλεγμένη συσκευή ήχου που θέλετε να χρησιμοποιεί το Windows Media Player. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε άλλη εφαρμογή, απλά ψάξτε τις ρυθμίσεις για κάτι παρόμοιο. Η Microsoft διαθέτει την επιλογή μέσα στην εφαρμογή και μπορείτε να την βρείτε στην διαδρομή:
Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέξετε τη συσκευή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και να κάνετε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες. Στην ενότητα αναπαραγωγή ήχου κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού και στην περιοχή Επιλογή συσκευής ήχου επιλέξτε την Προεπιλεγμένη συσκευή ήχου.
Μπορείτε να προσαρμόσετε περαιτέρω τις ρυθμίσεις έντασης ήχου αλλά και πολλές άλλες στα Windows 10 από την παρακάτω διαδρομή:
Ρυθμίσεις> Σύστημα> Ήχος> Έντασή εφαρμογών και προτιμήσεις συσκευής
Φυσικά, μπορείτε πάντα να επιλύσετε το πρόβλημα ευκολότερα αφαιρώντας απλά την αθροιστική ενημέρωση από τη συσκευή σας. Θα πρέπει όμως να το κάνετε με δική σας ευθύνη, καθώς η συγκεκριμένη ενημέρωση KB4489899 επιλύει κρίσιμα θέματα ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα. Όσο για την επιδιόρθωση αυτού του ζητήματος, η Microsoft αναφέρει ότι αν όλα πάνε καλά, θα δούμε το patch στα τέλη Μαρτίου του 2019.

About Freegr network

Από το Blogger.