freegr

Το BBC μπαίνει στο dark web για να καταπολεμήσει τη λογοκρισία

Σήμερα ολοένα και περισσότερα κράτη προσπαθούν να περιορίσουν την πρόσβαση των χρηστών σε ορισμένα sites και εφαρμογές. Ειδικότερα σε χώρες με καταπιεστικά καθεστώτα βλέπουμε την απαγόρευση πρόσβασης σε websites και περιεχόμενο το οποίο ασκεί κριτική στις κυβερνήσεις.
 Με αυτό στο μυαλό, το BBC θέλει να καταπολεμήσει αυτούς τους περιορισμούς κάνοντας το site του προσβάσιμο από οπουδήποτε στον κόσμο, αρκεί να έχει κάποιος πρόσβαση στο dark web μέσω Tor browser. Κάνοντας το διεθνές δελτίο ειδήσεών του προσβάσιμο μέσω του Tor network, το BBC θέλει να καταπολεμήσει τη λογοκρισία, αφού χώρες όπως η Κίνα, το Ιράν και το Βιετνάμ μπλοκάρουν την πρόσβαση στο website του. Χρησιμοποιώντας το Tor δίκτυο, η ταυτότητα και η τοποθεσία του χρήστη αποκρύπτεται με πολλά επίπεδα κρυπτογράφησης. 
Έτσι μπορεί να έχει πρόσβαση σε κανονικά sites πιο ανώνυμα από ότι με άλλους browsers, ενώ μπορεί να έχει πρόσβαση και σε κρυφά websites τύπου “.onion”. Πέρα από τις παράνομες δραστηριότητες για τις οποίες γίνεται λόγος συχνά στις ειδήσεις για το dark web, είναι σημαντικό να τονίσουμε πως το Tor χρησιμοποιείται ευρέως από ακτιβιστές, δημοσιογράφους και απλούς ανθρώπους οι οποίοι απλά θέλουν να παρακάμψουν τη λογοκρισία της εκάστοτε κυβέρνησης.

About Freegr network

Από το Blogger.