τεχνολογία

Η Ρωσία θέλει να αποκοπεί από το παγκόσμιο διαδίκτυο

Η Ρωσία είναι έτοιμη να αποσυνδεθεί από το διαδίκτυο, λόγω του κλιμακούμενου cyber war με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το σχέδιο της αποσύνδεσης γίνεται από τους αξιωματούχους της Μόσχας, με στόχο τη διάσπαση ολόκληρου του έθνους από το global internet.
Cyber War
Αντ ‘αυτού, το web της Ρωσίας θα λειτουργήσει σε ένα εσωτερικό δίκτυο απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο.
Το ονόμασαν RuNet και η εγκατάστασή του έχει σκοπό να προστατεύσει τις ρωσικές επικοινωνίες από cyber attacks που γίνονται από hackers της Κυβέρνησης της ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.
Επίσης, θεωρούν ότι είναι μία καλή προετοιμασία για ένα πιθανό cyber war με τις ΗΠΑ στο οποίο θα μπορούσε πολύ εύκολα ο Donald Trump να κλείσει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο της Ρωσίας.
cyber
Οι δοκιμές ξεκίνησαν πριν από τη 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με διάφορα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Η Ρωσία θεωρεί ότι η εξάρτηση της από τις τεχνολογίες των ΗΠΑ αποτελεί αδύναμο σημείο που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα μπορούσαν εύκολα να εκμεταλλευτούν.
Σύμφωνα με νέους κανόνες, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας θα πρέπει να εγκαταστήσουν «τεχνικά μέσα» για να επαναπροσανατολίσουν αυτή την κίνηση.
Οι δοκιμές αυτής της εβδομάδας σηματοδοτούν την απαρχή της Ρωσίας στη δημιουργία ενός τέτοιου δικτύου. Υπάρχει πολύς δρόμος όμως μέχρι να μπορέσει το έθνος να βασιστεί πλήρως σε αυτό.
cyber Ρωσία
Ο Roskomnazor, τηλεοπτικός σταθμός παρακολούθησης της Ρωσίας, θα εμποδίζει κάθε κυκλοφορία που δε χρειάζεται να περνάει πέρα ​​από τα σύνορά της, καθώς αυτά τα δεδομένα μπορούν εύκολα να παρεμποδιστούν από ξένους κατασκόπους.
Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι η κίνηση είναι επίσης μέρος ενός πειράματος του Putin να μειώσει τη ροή των ελεύθερων πληροφοριών στους Ρώσους.
Η ρωσική κυβέρνηση πάντως εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια για την τακτική της άμυνας που θα ακολουθήσει.
Από την άλλη μεριά βέβαια, φέτος έγινε γνωστό ότι cyber criminals από τη Ρωσία και την Κίνα στοχεύουν τα τηλέφωνα των βουλευτών με ένα messaging app scam.

About Freegr network

Από το Blogger.